Beleggen: wel met kleine bedragen, niet met weinig geld

beleggen met kleine bedragenBeleggen doe je wel met kleine bedragen, maar bij voorkeur niet als je weinig geld hebt. Dit zijn toch echt twee verschillende dingen. Met weinig geld is het niet verstandig om  te gaan beleggen. Je moet het geld dat je gaat beleggen wel echt kunnen missen.  Niet dat als je wasmachine de volgende week stuk gaat je een groot probleem hebt.

Beleggen met kleine bedragen kan je veel geld opleveren

Bij beleggen denken de meeste mensen aan groot geld. Heel veel mensen denken er niet eens over na om met kleine bedragen te beleggen, omdat ze denken dat dit niet mogelijk is. Het tegendeel is echter waar. Je kunt prima in aandelen met kleine bedragen, al ga je dan vaak welk voor rendement op de lange termijn en dus minder voor het snelle geld.

Kosten belangrijk bij beleggen met kleine bedragen

Voorbeeld? Stel je legt elke maand 25 euro in en gaat uit van een rendement van 7 procent. Over een periode van 30 jaar levert je dat 29.402 euro op. Kun je 75 euro per maand missen dan heb je na dertig jaar en 7 procent rendement  een bedrag van 87.293 euro.  En of dat de moeite waard is. Dit zijn overigens wel netto bedragen. De kosten moeten er dus nog af. Die kosten zijn overigens bij kleinere bedragen erg belangrijk.

Volg een indexfonds

Met kleinere bedragen kun je bijvoorbeeld prima een indexfonds of ETF volgen. Je kunt ook zelf aandelen kopen of kiezen voor beheerd bekeggen. Bij  bekeggen met kleine bedragen is risicospreiding wel erg belangrijk. Dat wil zeggen dat een tegenvaller met de aandelen van een bedrijf opgevangen kunnen worden door jouw andere aandelen. De beste risicospreiding is een indexfonds of een ETF volgen. Dan beleg je in een mandje met aandelen, vastgoed, obligaties of grondstoffen.

Houd de kosten zo laag mogelijk

Ga je met kleinere bedragen beleggen, dan is het zaak vooral de kosten zo laag mogelijk te houden. Soms worden er kosten van wek 2 procent in rekening gebracht. Dat lijkt weinig, maar reken het maar eens uit over opnieuw een periode van dertig jaar.  Let zeker ook op de transactiekosten.  Want die betaal je telkens weer als je handelt in aandelen, obligatie en fondsen. Zoek dus die broker die de laagste (of het liefst geen) transactiekosten berekent.

Beleggen met weinig geld is dus geen goed idee, beleggen met kleine bedragen is dat wel. Je kunt hier alvast de brokers met elkaar vergelijken. Let vooral op de kosten!

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie