BeleggersBarometer weer boven de 100

rendement bij ASML?
rendement bij ASML

De BeleggersBarometer staat weer iets boven de 100. ING, die elke maand met een dergelijke barometer komt, stelde de waarde vast op 102. Goed om te weten is dat 100 staat voor neutraal. Alles wat boven  de 100 is, staat voor positief. Maar: tegelijk onderzocht ING ook de stemming onder de beleggers op de AEX in Amsterdam.  Daaruit blijkt dat veruit de meeste beleggers rekening houden met een  scherpe koersdaling vanwege een tweede uitbraak van corona.

BeleggersBarometer weer boven de 100, vooralsnog geen reden voor een feestje

Wel denken de beleggers dat de correctie minder erg zal zijn als bij het uitbreken van het eerste coronavirus. Zoals bekend dachten we het virus onder de knie te hebben, maar loopt het aantal besmettingen ondertussen weer in een razend tempo op.  Met name de horecasector ziet de bui al hangen. De BeleggersBarometer kwam voor het eerst weer boven de 100  overigens, sinds april van dit jaar.

Beleggers hebben scenario klaar voor uitbraak tweede golf corona

Reden tot positiviteit is er echter niet.  Het blijft voorzichtigheid troef.  ING checkte bij beleggers ook of ze al een scenario klaar hebben liggen mocht er sprake zijn van een grootscheepse tweede coronagolf.  En ja, dat hebben de beleggers. Wat dat betreft is geleerd van de eerste uitbraak van het virus.  Van de ondervraagden blijkt een derde er dan aandelen bij te kopen, 32 procent zegt helemaal geen actie te ondernemen.

Meeste rendement te halen bij ASML en Ahold

Uit het onderzoek bleek verder dat beleggers denken dat het meeste rendement te halen is bij ASML en Ahold Delhaize overigens.  Het feit dat de BeleggersBarometer weer boven de 100 ligt, betekent dus niet meteen dat er meer schwung en durf is op de AEX. Verre van dat zelfs.

Wil je nu ook aandelen kopen? Dan doe je een beroep op brokers. Je kunt ze hier bekijken en vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie