Chinese omzet ASML staat op de tocht, koersdoel verlaagd

koersdoel ASML verlaagd
koersdoel ASML verlaagd

De Chinese omzet ASML staat  de tocht. Om onder meer die reden heeft de Bank of America het koersdoel van de onderneming naar beneden bijgesteld van 385 naar 376. Het advies dat de bank geeft blijft gewoon Kopen.

Chinese omzet ASML staat op de tocht, in totaal toch 8 procent van de omzet

De ingreep van de Bank of America zijn genomen onder meer op basis van berichten uit Amerika. Die vertellen dat er voorwaarden gesteld worden aan het verschepen van halfgeleiderapparaten door Amerikaanse bedrijven naar het Chinese SMIC.  De Bank of America verlaagde de ramingen voor de EBIT van ASML, en dat tussen 2020 en 2022. De verlaging betreft tussen de 2 en 4 procent. De bank denkt dat in totaal 8 procent van de omzet afkomstig is uit China. De helft daarvan komt van SMIC.

Nog steeds wordt een winstverdubbeling in 2025 verwacht

De bank vermoedt dat ASML dit verlies kan compenseren door zaken te doen met concurrenten van  SMIC.  Mocht dat niet gebeuren, dan levert ASML dus zomaar 4 procent van de omzet in.  Ook de koerswinstverhouding ging op de schop en werd een half punt verlaagd en ging van 26 naar 25,5. Als een volstrekte verrassing kwam het nieuws waarschijnlijk niet voor ASML. De koers van het bedrijf staat al enige tijd onder druk immers. Overigens maken de analisten zich geen zorgen over de toekomst. De verwachting is nog steeds een winstverdubbeling in het jaar 2025.

Wil je ook in aandelen en de bersvloer op? Check en vergelijk hier alvast de beschikbare brokers.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie