Chantal Janzen kiest voor Duitsland: Hoe zit het met Duitse aandelen?

Onlangs werd bekend dat Chantal Janzen de stap heeft gezet naar Duitsland. Ze gaat in navolging van o.a. Linda de Mol en Sylvie Meis op tv presenteren. Ga jij met haar mee? We hebben het hier dan niet over de showbizz, maar over Duitse aandelen. Voor mensen die in aandelen handelen of willen gaan handelen, zijn Duitse aandelen wellicht een goede optie.

Duitse aandelen is Duitse degelijkheid?

Duitsland staat bekend om de degelijke producten, eigenlijk geldt dat voor de gehele Duitse economie. De Duitse economie en daarmee ook de Duitse aandelen zijn behoorlijk stabiel. Het is een krachtige economie, die het voortouw neemt in het herstel na de crisis. Investeren in Duitse aandelen is dan ook het overwegen waard.

Duitse aandelen via DAX

DAX is de naam van de ‘Duitse AEX’. Hier staan de dertig sterkste bedrijven van Duitsland genoteerd en worden de belangrijkste Duitse aandelen verhandeld. Ongeveer 75% van de Duitse aandelen worden via de DAX verhandeld. Wanneer je wilt investeren in Duitse aandelen is dit de belangrijkste beurs.

Koersverloop Duitse aandelen

Het afgelopen jaar is het koersverloop van de (belangrijkste) Duitse aandelen wat wisselvallig geweest. DAX heeft een verlies gekend van 8% dit jaar. Maar dat maakt het wellicht wel interessant om juist nu in Duitse aandelen te investeren. De angst voor een nieuwe recessie zijn weggeëbd, en de verwachtingen voor 2015 zijn toch wel weer positief.

Economische groei Duitsland

De particuliere consumptie is dit jaar gestegen, hetgeen ook terug is te zien in de detailhandelsomzetten. Daarnaast zijn de verwachtingen met betrekking tot de werkeloosheidscijfers ook gunstiger en zijn de lonen iets gestegen dit jaar. Zit de Duitse economie weer in de lift? Dat is de belangrijkste vraag als je Duitse aandelen wilt gaan kopen. Het heeft er alle schijn van, hoewel de onrust in verschillende delen van de wereld nog wel roet in het eten kunnen gooien. Feit is wel dat de Duitse economie een van de meest stabiele economieën van de wereld is gebleken. Volg jij Chantal?

Brokers om te handelen in Duitse aandelen

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie