Thuiswerken en thuisstudie bezorgen HP onverwacht goede cijfers

goede cijfers HP

Ook de cijfers van HP (Hewlett Packard) zijn door Covid-19 sterk beïnvloed. Nadat Prosus gisteren al liet zien baat te hebben bij de uitbraak van corona, blijkt nu dat HP met name door de groei van laptops betere kwartaalcijfers  kan overleggen dan door analisten was voorzien. Uiteraard heeft dat alles te maken met het feit dat meer en meer mensen thuis werken en thuis studeren.

Cijfers van HP goed met dank aan verkoop laptops

De cijfers van HP laten aan de andere kant een daling van de verkoop van kantoorartikelen zien. Wat betreft de laptops is een groei te zien van liefst 18 procent, waardoor de omzet uitkwam op 7,4 miljard dollar. De omzet voor laptops de afgelopen drie maanden lag met 19 miljoen dollar op een recordhoogte.

De cijfers van HPP lieten aan de andere kant een terugloop zien van de verkoop van desktops en werkstations. En niet een beetje ook maar ergens tussen de 25 en 45 procent. De totale omzet van HP liep al met al licht terug met 1 procent naar 15,3 miljard dollar. Deze cijfers waren door de analisten niet verwacht. Wat dat betreft was er een zwarter scenario verwacht.  Uit de cijfers blijkt verder dat HP het vooral van de consumententak moet hebben. HP is zoals bekend in 2015 onderverdeeld in een divisie HP Enterprise en HP Inc.

De afdeling gaming van HP liet overigens ook een sterke verbetering zien. Jij mag raden hoe dat kan. Gek genoeg heeft de divisie printers het lastiger en loopt het op jaarbasis 3 procent achter. Het afgelopen kwartaal echter, was sprake van een groei van 23 procent. HP is tevreden over de cijfers en liet weten ruimte te zien het dividend te verhogen met 10 procent.

Aandelen HP kopen? Check dan hier alvast de brokers.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 5,9%! Er is geen minimum storting.
Actie! Stort € 5000,- en ontvang 3 gratis aandelen met een waarde tot $ 800,-. Gebruik de promocode WELCOME5 Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

WH Selfinvest
Zelf beleggen
Toegang tot 150 beurzen in 33 landen: kies voor zelf beleggen in aandelen, opties of ETF voor de laagst mogelijke commissie. Met uitmuntende klantenservice en gratis toegang tot signalen en kennis over beleggen.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie