Hoofdstuk 3: Geld verdienen met beleggen met CFD’s

Cursus beleggen lezen duur

Dit hoofdstuk duurt gemiddeld 8 minuten om te bestuderen en 10 minuten voor de praktijkoefening


Inleiding: geld verdienen met beleggen met CFD’s

In het tweede hoofdstuk las je al dat CFD’s geschikt zijn om in elke situatie geld te verdienen, zowel bij stijgende als dalende koersen. Zelfs bij een beurscrash kan je een positief rendement behalen dankzij de juiste Contracts For Difference. In dit hoofdstuk bespreken we de juiste beleggingsstrategie bij stijgende of dalende koersen.

Juiste voorspelling

Het geheim van een succesvolle belegging zit hem steeds in het maken van een juiste voorspelling. Het is de kunst om te anticiperen op toekomstig nieuws. Beleggers die voor de publicatie van goede of slechte cijfers al voorspellen dat de cijfers goed of slecht zijn, hebben een streepje voor en kunnen winst maken. Volg je een aandeel waarvan de prijs op korte termijn zeer hard is gestegen en vermoed je dat de prijs hierdoor terug zal dalen? Volg dan je instinct en sluit de juiste CFD’s af.

Een long of een short positie?

Voor het afsluiten van een contract for difference zijn twee begrippen zeer belangrijk: long en short.

Long: de koers gaat stijgen

Bij een long positie speculeer je op stijgende koersen. Als de koers stijgt, stijgt ook je winst en omgekeerd.

Short: de koers gaat dalen

Bij een short positie ga je net tegen de stroom in, en verwacht je een daling van de koers. Hoe meer de koers daalt, hoe groter je winst. Stijgt de koers toch, dan maak je verlies op je CFD.

Brokers zullen steeds aanduiden of je met de CFD een long of een short positie inneemt. Let hier goed op voor je het contract afsluit.

Winst maken bij stijgende koersen

Als je zeker bent dat de koers of de waarde van het onderliggend product gaat stijgen, sluit je bij je broker een CFD long af (in bovenstaand voorbeeld dus ” Kopen” ). De winst is dan helemaal afhankelijk van de stijging van de koers. Zolang de waarde blijft stijgen, stijgt je winst. Zodra de koers terug daalt, neemt je winst af. Het is dan je taak om te voorspellen of de waarde terug gaat stijgen of niet. Als de koers blijft dalen, blijft ook je winst dalen waardoor het beter is om je CFD af te sluiten en je winst te nemen.

Winst maken bij dalende koersen

Nogmaals: winst maken bij dalende koersen is mogelijk bij CFD’s. Je sluit dan een CFD Short af. Zolang de koers blijft dalen, blijft je winst oplopen. Het is dan de kunst om je CFD op tijd af te sluiten zodat je winst niet afneemt omdat de koers terug stijgt.

praktijk-iconPraktijkoefening: handel met je demorekening

Als het goed is heb je al een demorekening aangemaakt bij Plus500. Zo niet, maak deze dan nu gratis en vrijblijvend aan.
Het vereist praktijkervaring om het juiste moment te bepalen van een koersstijging of koersdaling. Dat gaan we nu doen:

  1. Log in op je Plus500 account, er staat € 20.000 aan nepgeld
  2. Kies nu een aantal bedrijven om te Kopen of Short te gaan.
  3. Na een paar minuten sluit je de CFD en zie je het resultaat.

Je leest het goed, je kunt steeds winst maken als je goed belegt en voldoende tijd neemt om opportuniteiten op te sporen. Vermijd wel de valkuilen die je verlies opleveren. Hoe je deze vermijdt, leggen we je nauwgezet uit in het vierde hoofdstuk: risico’s beheersen.

Naar hoofdstuk 4: Strategieën om het beleggingsrisico te verkleinen >

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie