Weer fintechbedrijf naar de beurs

 

aandelen Databricks kopen

Het lijkt wel een trend, fintechbedrijven die naar de beurs gaan. Neem WeTransfer dat dit jaar naar de beurs ging of neem Snowflake dat vorig jaar een succesvolle beursgang maakte. Nu wil ook Databricks naar de beurs. De voorbereidingen zijn in volle gang en de verwachting is dat nog dit jaar de beursgang gemaakt zal worden.

Databricks naar de beurs; verwachtingen hooggespannen

De waarde van Databricks wordt door kenners geschat op ongeveer 6,2 miljard dollar. Zeker het succes van de beursgang van Snowflake zijn de verwachtingen rondom de beursgang van Databricks zeer hoog. Dit ook omdat beide bedrijven wel enigszins vergelijkbaar zijn en zich beide begeven in de wereld van data dankzij algoritmes.

CFO maakte al een beursgang mee

Het is overigens nog onbekend met welke banken Databricks de beursgang wil maken. Voordeel is wel dat Databricks in Dave Conte al een CFP in huis heeft die bekend is met de gang naar de beurs, In 2012 was hij namelijk nauw betrokken bij de beursgang van Splunk. Daardoor kan Databricks hoogstwaarschijnlijk snel schakelen en een relatieve snelle beursgang maken straks.

Investeren in de eigen software

Ondertussen wil Databricks investeren in de eigen software en wil het nog een investeringsronde maken, iets waar Databricks zeer succesvol mee geweest is in de afgelopen jaren. Mede door Covid-19 is de business waarin Databricks actief is booming. Dat bleek wel uit de cijfers over 2020. Werd in het derde kwartaal van 2019 nog een omzet gerealiseerd van 200 miljoen dollar, een jaar later was dat liefst 350 miljoen dollar. Voor de toch al ervaren CEO Ali Ghodsi is het overigens de eerste beursgang. De CEO is overigens al vanaf de oprichting van het bedrijf bij Databricks actief.

Wil je ook in aandelen? Check dan hier de brokers.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie