ESG beleggen: verantwoord beleggen met Openbank

esg beleggen
ESG beleggen

-Advertentie-
Wanneer je kiest voor ESG-beleggen, dan wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de gevolgen van je beleggingen op het milieu, de mens en de maatschappij. ESG-beleggen bestaat al heel erg lang. De afkorting staat voor Environment, Social en Governance. In het Nederlands wordt dit: milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur. ESG is er vooral om de leefomgeving te beschermen tegen onverantwoorde praktijken van ondernemingen die alleen maar winst willen maken. Je kunt dus stellen dat ESG meer is dan alleen duurzaamheid.

Bekijk hoe je bij Openbank kan beleggen met aandacht voor ESG >

ESG beleggen staat voor verantwoord beleggen en ondernemen

Ben jij een duurzame belegger die de juiste keuzes wilt maken en wilt beleggen in de juiste bedrijven? Kijk dan naar de ESG-score.

Deze score wordt weergegeven met een cijfer, dat aangeeft in welke mate een bedrijf duurzaam en verantwoord onderneemt. De ESG-score wordt door verschillende instituten bepaald. Bekende instituten zijn Sustainalytics, S&P Global en Refinitiv. ESG-scores kunnen per instituut afwijken. Daarom is het verstandig om altijd de ESG-scores bij meerdere aanbieders te checken.

Verder kijken dan alleen de winst die gemaakt wordt

Ken jij bedrijven die duurzaam ondernemen? Deze ondernemingen houden ook nadrukkelijk rekening met de invloed op milieu en maatschappij. In dit kader wordt er vaak gesproken over people, planet en profit, ook wel tripple bottom genoemd. Je kunt dan denken aan bedrijven die ervoor zorgen dat hun werknemers altijd onder goede omstandigheden hun werk kunnen doen, en/of ondernemingen die zich inzetten om de recycling van hun afval steeds te verbeteren.

Kijken we naar ESG, dan zijn vooral de componenten Social en Governance erg belangrijk. Werknemers die tevreden zijn, presteren beter, en blijven ook langer aan een bedrijf verbonden. Daardoor worden de prestaties van een bedrijf beter, en kan de aandelenkoers ook gaan stijgen. Het tegenovergestelde gebeurt bij bedrijven waar het ondernemingsbestuur te wensen overlaat. Deze krijgen dan ook vaak te maken met grotere verliezen voor beleggers.

Kies voor ESG beleggen met Openbank

ESG-beleggen kan dus interessant zijn, zeker als je besluit dit te gaan doen met Openbank1. Je kunt dan gebruik maken van bijvoorbeeld de geautomatiseerde beleggingsdienst Robo-Advisor. Dit is een zeer eenvoudige manier om aan de hand van de laatste technologieën te beleggen in een gediversifieerde portefeuille van zowel indexfondsen als actief beheerde beleggingsfondsen. Kies je voor de geautomatiseerde beleggingsdienst Robo-Advisor, dan neemt het beleggingscomité van Openbank de beslissingen over de samenstelling van je portefeuille en de aan- en verkoop van effecten. Dit beleggingscomité bestaat uit professionals. De portefeuilles passen zich automatisch aan op basis van hun beslissingen. Op die manier werk je sneller én bespaar je kosten. Wil je verantwoord beleggen via ESG? Kies dan voor Openbank!

Dit is een puur informatief artikel. Het is niet geschreven met de bedoeling volledig te zijn en vormt geen advies of aanbeveling van Open Bank, S.A. Open Bank, S.A. wijst elke verantwoordelijkheid af voor de publicatie van dit artikel.

1 Op openbank.nl vind je meer informatie over hoe Open Bank, S.A. bij de beleggingsstrategieën voor de Robo-Advisor rekening houdt met ESG-criteria. 

5/5 - (4 stemmen)

Plaats een reactie