Export van Nederlandse producten is behoorlijk afgenomen

Nederland exporteert minder
Nederland exporteert minder

De export van Nederlandse producten is behoorlijk afgenomen. Dit liet het CBS weten op basis van cijfers over het eerste half jaar van 2020. Gekeken naar het volume  bedraagt de daling 9 procent. En dat in de wetenschap dat dit cijfer in het eerste kwartaal ongeveer gelijk was aan dat van 2019.  Dat betekent dat er in het tweede kwartaal 17 procent minder volume geëxporteerd werd.=

Export van Nederlandse producten is behoorlijk afgenomen, zeker in het tweede kwart van 2020

De totale export van Nederland gedurende het eerste deel van 2020 ligt op 128 miljard euro aan spullen.  Dat is liefst 16 miljard en omgerekend 11 procent minder. De wederuitvoer van goederen daalde overigens met 6,5 procent. De daling wordt voor het grootste deel toegeschreven aan corona. Bovendien stond de export onder druk vanwege de handelsprijzen die daalden. De exportprijzen daalden in het eerste kwart van dit jaar met 21 procent. Het tweede kwart liet een grotere daling van de prijzen zien van 6 procent. Denk in dat kader alleen maar eens aan de waardevermindering van de aandelen van oliebedrijven en gasondernemingen.

Zeker de export naar het Verenigd Koninkrijk daalde fors, export naar Azië steeg

Met name de export naar het Verenigd Koninkrijk daalde aanzienlijk, met 23 procent om precies te zijn. Duitsland bleef het belangrijkste exportland. De export naar dat land daalde overigens wel, met 12 procent.  In totaal daalde de export van Nederlandse goederen in de eerste helft van 2020 , met 13 procent. Opvallend genoeg steeg de export naar Azië met 2 procent in het eerste half jaar.

Wil je in aandelen en gaan beleggen? Check hier alvast de brokers:

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie