Gelukzoekers zetten in op aandelen onbekende bedrijven

aandelen Europa in de min
aandelen op Europese beurzen in de min

Het coronavirus heeft voor meer handel op de beurs gezorgd en ook voor nieuwe beleggers. Dat is uit onderzoek gebleken. Plotseling verschenen er tal van onbekende speculanten die vooral hun heil zochten bij onbekende bedrijven die bezig zijn met de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus. Mooie voorbeelden van bedrijven die ineens extra aandacht kregen zijn bijvoorbeeld Novacyt en Pharming. De gelukzoekers zetten in op aandelen van onbekende bedrijven.

Gelukzoekers zetten in op aandelen onbekende bedrijven, Gilead Sciences lichtend voorbeeld

Voorlopig is er nog geen vaccin ontdekt, dus hebben de gelukszoekers nog niet gevonden wat ze zochten Mooi voorbeeld was wel het moment dat Gilead Sciences met het nieuws kwam mogelijk een vaccin te hebben. Meteen schoten de aandelen gigantisch omhoog. Ondertussen ging het vrijdagochtend niet bepaald crescendo op de Europese beurzen. Leek de opgaande lijn nu echt ingezet, vanochtend bleek anders, want vrijwel alle beurzen in Europa koersten in de min.

Geen verklaring voor negatieve koerslijn

Zo ging de STOXX Europe 600 precies 1 procent omlaag, de DAX in Duitsland 1,1 procent onderuit en leverde het Franse CAC 40 net geen procent in: 0,9 procent. Ook de Britse FTSE koerste lager, met 0,8 procent om precies te zijn. Een directe aanleiding is voorlopig niet gevonden voor de plotselinge onderbreking van het positieve gevoel als gevolg van de versoepeling van de lockdown maatregelen, vrijwel in geheel Europa.

Wil je ook in aandelen? Check hier alvast de brokers:

{table id=1/}

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie