Koersdoelen NN Group en ASR gaan licht omhoog

Koersdoel ASR licht omhoog
koersdoel ASR licht omhoog

De bekende bank Barclays heeft in een sectierapport laten weten dat de koersdoelen van zowel ASR Nederland als de NN Group licht verhoogd worden. Voor Aegon daarentegen, werd het koersdoel verlaagd.  Het koersdoel van Aegon ging van 2,90 naar 2 euro. Het advies bleef Gelijkgewogen.  De koersdoelen NN Group en ASR gaan licht omhoog,

Koersdoelen NN Group en ASR gaan licht omhoog

Barclays paste wel al de winstramingen voor Aegon aan. En dat in negatief opzicht, neerwaarts dus. Barclays zegt dat de winst voor Aegon sterk afhankelijk zal zijn van de rentes in Amerika. Ook werd becijferd dat het koersdoel van Aegon in het slechtst denkbare geval zal kunnen dalen tot 1,50 euro. Dit vanwege het feit dat de verzekeraar het dividend niet langer weet te financieren.  Er is echter ook een meer optimistisch draaiboek. Daarin voorspelt een lichte dividendverhoging en een koersdoel dat verhoogd wordt richting de 2,90 euro.

Advies voor NN Group blijft Overwegen

Barclays oordeelde ook over de Nederlandse ASR. Dit Nederlandse bedrijf heeft het advies Overwegen. Het koersdoel ASR wed verhoogd naar 38,60 euro naar 40 euro. Daarbij stegen ook de winstramingen. De kenners menen dat de zogenaamde niet-leven activiteiten het verschil maken bij ASR. Bovendien kan met overtollig kapitaal een ambitie- het plegen van overnames-  waargemaakt worden. In het meest gunstige geval zal het koersdoel naar de 45,20 euro gaan, het meest negatieve scenario gaat naar een koersdoel van slechts 19,90 euro. Dit zou aan de orde kunnen komen op het moment dat er niet aan kostenbesparing wordt gedaan.

Afwachten hoe het met de woekerpolisaffaire af gaat lopen

De NN Group dan. Die kreeg van Barclays een koersdoelverhoging, al was die gering van 39,60 naar 40 euro. Het advies blijft met Gelijkgewogen gelijk. Over de winstverwachting voor de periode 2020-2022 is Barclays licht positief. Wel wordt vanwege de bekende woekerpolisaffaire een slag om de arm gehouden. In het meest gunstige geval zou een koersdoel volgens Barclays mogelijk moeten zijn van 43,60 euro. Dit kan echter alleen als de operationele marges verbeteren. In het minst gunstige scenario kan het koersdoel naar de 21,40 euro gaan. Dit zou aan de orde kunnen als er geen kapitaal naar de aandeelhouders terugvloeit via de aandelen inkoopprogramma’s of speciale dividenden.

Wil je ook in de aandelen en wil je beginnen met beleggen? Vergelijk hier alvast de brokers

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie