NIBUD is bezorgd over jonge beleggers en wijst influencers op hun rol

Het NIBUD is bezorgd over jonge beleggers en wijst influencers op hun verantwoordelijkheid. Gebleken is dat veel jonge beleggers besluiten te beginnen met beleggen zonder dat ze een financiële buffer hebben. Dit kan leiden tot schulden, denkt het NIBUD. ‘Beleggen doe je alleen als je een financiële buffer hebt’, laat een woordvoerder van het NIBUD weten.

NIBUD is bezorgd over jonge beleggers, cijfers verrassen in negatief opzicht

De cijfers. Van alle inwoners van het land belegt een kwart. Van dat aantal is 10 procent onlangs begonnen met beleggen en de handel in aandelen. Een kwart van de mensen die begint te beleggen heeft geen financiële buffer. En dat cijfer heeft het NIBUD in negatief opzicht verrast. Zonder financiële buffer is beleggen niet verstandig. Stel je moet plotseling naar de tandarts of de wasmachine gaat stuk. Je kunt dan wel aandelen hebben, daarmee kun je de rekeningen nog niet betalen.

Lage rente en de invloed van influencers

Reden dat zoveel mensen beleggen heeft te maken met het feit dat de rente op sparen zeer laag is. De beurzen aan de andere kant, zijn juist erg hoog. Het NIBUD wijst er echter op dat spaargeld er niet alleen is om rente te scoren, maar het ook een financiële buffer is voor tegenslagen. Dat er meer jonge beleggers in aandelen gaan zonder dat er ook maar enige financiële reserves zijn, heeft eveneens te maken met de rol van de influencers. Doorgaans tekenen die ook alleen de succesverhalen maar op en wordt zelden gewezen op de risico’s die er wel degelijk zijn.

Vertekend beeld van de risico’s van beleggen

Volgens het NIBUD ontstaat zo een vertekend beeld van de risico’s die beleggen met zich meebrengt. In dat kader wijst het NIBUD de influencers op de belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid die ze hebben. Volgens het NIBUD gaan bepaalde influencers wel goed om met hun rol, anderen daarentegen blijken in de praktijk om beleggen toch vooral aan te prijzen en lijken zo haast wel medewerkers van beleggingsmaatschappijen.

Vergelijk de tarieven en voorwaarden van de brokers

Mocht je – met financiële reserve – ook in aandelen gaan, dan doe je een beroep op een broker, een makelaar in aandelen. De brokers hanteren uiteenlopende tarieven en voorwaarden en die kun je hier alvast met elkaar vergelijken.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie