Achtergestelde obligatie

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Begeef jij je in de beleggingswereld, dan kom je ongetwijfeld de term achtergestelde obligatie tegen. Wat dit precies is leggen we je hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com uit.

Veel gestelde vragen achtergestelde obligatie

In de eerste plaats, wat is een achtergestelde obligatie?

Als het gaat om een achtergestelde obligatie dan is de betaling achtergesteld bij andere concurrente crediteuren in het geval sprake is van liquidatie of faillissement van de vennootschap die de obligatie heeft uitgegeven. Deze obligaties hebben om genoemde reden een iets hoger risico dan de reguliere obligaties.

Waarom zijn de risico’s groter bij een achtergestelde obligatie?

Omdat eerst de andere schulden van de onderneming afbetaald worden. Resteert er vervolgens nog enig kapitaal, dan komende houder van de achtergestelde obligaties pas aan de beurt. Daar staat aan de andere kan wel tegenover dat zij een hogere rente ontvangen dan bij een normale obligatie het geval is. Overigens hebben de houders van een dergelijke obligatie wel voorrang ten opzichte van aandeelhouders.

Zijn er behalve deze obligatie nog andere obligaties?

Die zijn er zeker. Zo onderscheiden we ook obligaties met een vast rendement, obligaties met een variabel rendement, zero coupon obligaties, geïndexeerde obligaties, converteerbare obligaties en eeuwigdurende obligaties.

Zaken doen met de brokers

Wil je beleggen? Dan ga je onherroepelijk zaken doen met brokers, makelaars in aandelen. Deze makelaars hanteren allemaal verschillende tarieven en voorwaarden. Voor je in zee gaat met een bepaalde broker, kun je hier alvast die prijzen en voorwaarden met elkaar vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave