Altcoin

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

De Bitcoin kennen we allemaal wel, althans dat nemen we aan. Maar wat is dan Altcoin? We leggen het je hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com zo goed mogelijk uit.

Veel gestelde vragen over Altcoin

Altcoin, wat is dat dan precies?

De combinatie van woorden zegt het al; alternative en coin. Je kunt het beschouwen als een containerbegrip voor alle coins buiten de Bitcoin. In wezen is het ook een veel te breed begrip om alle andere cryptovaluta buiten de Bitcoin onder te scharen. Ook betekent het dat in totaal 53 procent van de waarde van alle cryptocurrency bestaat uit Bitcoin, ook wel afgekort als BTC.

Bestaan er veel verschillen tussen alt- en Bitcoin?

Ja, er bestaan grote verschillen tussen deze digitale munten, die echter ook een grote gemene deler hebben: ze zijn gedecentraliseerd. De Bitcoin wordt beschouwd als de grondlegger van cryptocurrency en wordt in vrijwel alle gevallen als eerste genoemd als het om dit nog steeds relatieve nieuwe fenomeen gaat. Daarmee worden eigenlijk de andere coins te kort gedaan.

Hoe komt de koers voor Altcoin tot stand?

De prijs van cryptovaluta wordt vastgesteld door een bedrag dat mensen bereid zijn om voor de munt te betalen. . Wat die prijs is, is sterk afhankelijk van bijvoorbeeld het sentiment dat er op dat moment heerst. Dat maakt de koers ook meteen moeilijk te voorspellen.

Vergelijk altijd eerst de brokers

Als je in aandelen gaat, dan doe je zaken met een broker. Er zijn verschillende brokers beschikbaar en allemaal hanteren ze andere prijzen en voorwaarden. Verstandig dus om die eerst eens met elkaar te vergelijken. Dat kun je hier prima doen.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave