BEL20

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Je hebt vast wel eens de naam BEL20 voorbij horen komen. Hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com lees je er in elk geval alles over.

Veel gestelde vragen over de BEL20

Wat is de BEL20?

De BEL20 is een Belgische aandelenindex waarin twintig aandelen genoteerd staan. Het gaat om twintig aandelen van ondernemingen die door Euronext, de internationale beursmaatschappij, gekozen zijn op basis van een aantal voorwaarden. Zo dient sprake te zijn van een grote, gezuiverde marktkapitalisatie, voldoende verhandelbaarheid en een solide liquiditeit. Het hoeft overigens niet te gaan om Belgische bedrijven, de ondernemingen dienen echter wel actief te zijn in België.

Wanneer is de BEL 20 van start gegaan?

De BEL20 startte op 18 maart 1991, al werd de index al vanaf 30 december 1990 berekend. In maart van elk jaar wordt de index aangepast. Bovendien is er sprake van een reservelijst met daarop twee bedrijven, bedrijven die op elk moment een aandeel; kan vervangen. De index kan ook per kwartaal gewijzigd worden, om precies te zijn op de derde vrijdag van maart, juni, september en december.

Welke bedrijven staan genoteerd in de BEL20?

Hoewel de samenstelling van de index dus kan wijzigen, maken halverwege 2021 de volgende bedrijven onderdeel uit van de aandelenindex: AB Inbev, Ackermans & van Haaren, Aedifica, GBL, KBC, Melexis, Ageas, Aperam, Argen-X, Confinimmo, Colruyt, Elia, Galapagos, Proximus, Sofina, Solvay, Telenet, UCB, Umicore, Waterhouses De Pauw.

Welke broker kies je?

Als je in aandelen gaat, dan doe je doorgaans zaken met een broker. De brokers die beschikbaar zijn vragen verschillende prijzen voor hun diensten en ook de voorwaarden zijn anders. Om de voor jou beste broker te vinden, kun je hier alvast de brokers met elkaar vergelijken.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave