Beheervergoeding

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wanneer is er sprake van een beheervergoeding? Je leest er hier alles over in de kennisbank van allesoveraandelen.com.

Veel gestelde vragen over de beheervergoeding

Wat is een beheervergoeding?

De vergoeding is een vergoeding die je betaalt aan de beheerder van een fonds. De vergoeding wordt ook wel management fee of beheerfee genoemd. De kosten voor de beheervergoeding worden overigens niet afzonderlijk afgerekend. Die wordt namelijk in mindering gebracht op de waarde van het fonds. Elk fonds berekent verschillende kosten. Om die reden is het belangrijk dat er altijd gekeken wordt naar de kosten die als beheervergoeding in rekening worden gebracht.

Hoe wordt de vergoeding berekend?

Heeft een fonds een vergoeding van 1 procent en wordt een rendement van 5 procent behaald, dan is het daadwerkelijke rendement 4 procent. De hoge kosten kunnen afzonderlijk invloed hebben op het daadwerkelijke rendement dus.

Voor wie is deze vergoeding bedoeld?

De fee is bedoeld voor de fondsbeheerder. Die is namelijk altijd bezig het fonds te optimaliseren en bezig is met het nastreven van een bepaald doel. Dat doel kan een hoog rendement zijn, het kan eveneens het zo nauwkeurig volgen van een index met een ETF zijn.

Vergelijk hier de brokers

De handel in aandelen begint bij een broker. Deze brokers hanteren verschillende voorwaarden en ook de tarieven zijn verschillend. Je doet er verstandig aan om eerst de brokers dus te vergelijken, iets dat je hier kunt doen.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave