Beleggingshorizon

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wel eens van een beleggingshorizon gehoord? Hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com lees je er alles over.

Veel gestelde vragen over de beleggingshorizon

Wat bedoelen we met de beleggingshorizon?

Dit is eigenlijk niets meer of minder dan hoe lang je wilt beleggen. Het is dus de periode dat je een bedrag hebt en kunt gebruiken om te beleggen, zonder dat je het geld nodig hebt voor andere dingen. Formeler wordt het ook wel omschreven als de periode waarin het beschikbare vermogen belegd kan worden en niet aangewend hoeft te worden voor andere zaken. Deze horizon verschilt dus per persoon en ook per belegging. Je kunt er vanuit gaan dat hoe langer de beleggingshorizon is, hoe minder risico je hoeft te nemen.

Hoe zit het met de lengte van de horizon?

Is er sprake van een korte beleggingshorizon, dan zou je in de regel meer risico moeten nemen om een bepaald rendement te behalen. Is de horizon lang, dan is het niet nodig om extra risico te nemen. Heb je een langere horizon, dan zoek jij je heil vooral in beleggingsfondsen, ETF’s, aandelen en obligaties. Voor een korte horizon geldt dat opties, turbo’s en futures aantrekkelijk zijn om rendement mee proberen te halen.

Check hier de brokers

Als je aandelen wilt kopen, dan doe je een beroep op de brokers. Deze makelaars in aandelen vragen verschillende tarieven voor hun diensten en hanteren bovendien verschillende voorwaarden. Het is dus verstandig de prijs en voorwaarden eerst goed te vergelijken. Dat kun je hier doen.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave