Bonusaandeeel

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Klinkt goed, een bonusaandeel. Maar wat is het dan eigenlijk precies? We gaan het je hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com precies uitleggen.

Veel gestelde vragen over het bonusaandeel

Wat is een bonusaandeel?

Een bonusaandeel is een dividend uitkering waarbij je een aandeel uit de reserve van de onderneming krijgt in plaats van geld. Een bonusaandeel neemt dus de plaats in van dividend. Dit kan om verschillende redenen zijn. Meestal echter, is dit om het aantal uitstaande aandelen te vergroten. Met een bonusaandeel heb je niet standaard ook iets met meer waarde in je bezit. Je krijgt de aandelen namelijk altijd naar verhouding uitgekeerd.

Waarom wordt er een bonusaandeel uitgekeerd?

Op de lange termijn biedt het aandeel je een groter aandeel in het bedrijf. Voordeel van de uitgever is dat ze nu niet meteen geld kwijt zijn. Keer je als bedrijf dividend uit, dan gaat er wel meteen geld uit het bedrijf. Ook is een veel voorkomend verschijnsel dat de waarde van het bedrijf iets stijgt als er bonusaandelen uitgegeven worden.

En hoe zit het met de belasting?

Het kan zijn dat je belasting dient te betalen als je een dergelijk aandeel uitgekeerd krijgt. Dit hangt ook enigszins af van de manier van uitkeren. Soms is een bonusaandeel echter belastingvrij. Komen de bonusaandelen ten laste van de algemene reserve, dan moet je wel belasting afdragen. Zijn de aandelen op basis van agio – dat is het deel van het eigen vermogen dat is ontstaan door de uitgifte van aandelen boven pari, dus boven de 100 procent van de nominale waarde- dan zijn ze belastingvrij.

Check hier de brokers!

Voor je een broker kiest om aandelen te kopen, doe je er goed aan die eerst met elkaar te vergelijken. De verschillen in kosten kunnen namelijk best aan de hoge kant zijn. Je kunt de brokers daarom hier alvast met elkaar vergelijken.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave