ECB

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

De afkorting ECB staat voor Europese Centrale Bank. De centrale bank houdt domicilie in het Duitse Frankfurt am Main. Bijzonder; er werken bij de ECB mensen uit alle lidstaten van de Europese Unie. De ECB zag in 1998 het levenslicht. Tot dat moment was er het Europees Monetair Instituut. Deze instelling hield zich vooral bezig met de voorbereiding op de komst van de Euro, hetgeen op 1 januari 1999 het geval was.

Veel gestelde vragen over ECB

Wat is de ECB?

De ECB wordt beschouwd als de centrale bank van de Economische en Monetaire Unie en is één van de zeven instellingen van de EU. De ECB houdt zich vooral bezig met het behoud van de prijsstabiliteit in de Eurozone. De Europese Centrale Bank heeft niet direct invloed op de stijgende prijzen maar kan wel de inflatie op indirecte wijze beïnvloeden. Dat kan het doen met behulp van de rente.

Heeft de ECB invloed?

Trapt de Europese Centrale Bank wat betreft de rente op de rem en hanteert het een rentevertraging, dan zullen de prijzen gaan dalen of in elk geval minder snel. Worden de rentes lager, dan stijgen de prijzen sneller. Het wordt dan duurder om geld te lenen waardoor de bestedingsruimte van de consument dus minder is. En zo is de invloed van de Europese Centrale Bank dus best groot.

Hoeveel landen zijn aangesloten bij de ECB?

Met de centrale banken van de Eurolanden vormt de Europese Centrale Bank samen een entiteit: het Eurosysteem. Omdat er nog steeds geen sprake is van eenheid en er landen zijn die de Euro niet omarmd hebben, moet ook nog rekening gehouden worden met het Europees Stelsel van Centrale Banken. Het Eurosysteem bestaat uit negentien landen, het Europees Stelsel van Centrale Banken heeft er met 28 landen beduidend meer.

Aandelen kopen en bleggen? Vergelijk hier de brokers

Als jij je in de wereld van de aandelen wilt begeven en plannen hebt  om aandelen te kopen, dan doe je een beroep op brokers. Je kunt ze hier alvast vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave