Joint Venture

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

De term joint venture hoor je eigenlijk best vaak. Veel mensen weten wel dat het iets met het samengaan van bedrijven te maken heeft, maar wat het precies is weten ze vaak niet. Hier op de kennisbank van allesoveraandelen.com leggen we je het uit.

Veel gestelde vragen over joint venture

Wat is de definitie van een joint venture?

Het enige juiste en formele antwoord op die vraag is ‘een persoonsgeboden samenwerking op een bepaald terrein door, voor het overige zelfstandig blijvende ondernemingen, in de vorm van een gemeenschappelijke dochteronderneming waarmee zij streven naar de verwezenlijking van een gemeenschappelijk doel’. In de praktijk echter, spreekt men liever van een ‘samenwerking zonder jezelf op te offeren’. Minder uitvoerig wellicht, maar ook een juiste omschrijving van wat een joint venture in feite is.

Klopt de formele omschrijving van joint venture niet helemaal?

Inderdaad. De hierboven genoteerde beschrijving van wat een joint venture is, klopt niet helemaal. De samenwerking kan namelijk een niet-persoonsgebonden samenwerking zijn in de vorm van een kapitaal vennootschap. Bij een samenwerking kiezen partijen er bewust voor om samen te gaan en de eigen identiteit te behouden, in plaats dat sprake is van een fusie. In samenwerking behoudt men toch het eigen bedrijf.

Gelden er veel regels en wetten rondom dit samengaan van bedrijven?

Nee, eigenlijk niet. Er zijn weinig wetten en regels en de afspraken die tussen de partijen gemaakt worden, zijn dan ook redelijk vormvrij. Vaak wordt gekozen voor de oprichting van een gezamenlijke dochteronderneming. Die kan rechtspersoonlijkheid hebben of niet. Met rechtspersoonlijkheid worden de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap vaak gebruikt. Is er geen sprake van rechtspersoonlijkheid, dan wordt vaker gekozen voor een vennootschap onder firma.

Check hier alvast de brokers

Wil jij ook in aandelen? Dan krijg je te maken met brokers. Je kunt de voorwaarden van deze brokers hier alvast met elkaar vergelijken.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave