Relative Strength Index

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Waar staat de Relative Strength Index voor? Het is een term die je nogal eens tegenkomt op de beursvloer. We leggen je hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com uit wat RSI is.

Veel gestelde vragen over Relative Strength Index

Waar staat Relative Strength Index precies voor?

De RSI is een indicator die het marktsentiment voor een aandeel of index meet die helpt om te bepalen wanneer een koers in een zijwaartse markt zijn top of juist de bodem heeft bereikt. De Relative Strength Index is aan het brein ontsproten van J. Welles Wilder, in 1978. De RSI is een bekend middel onder de technische analisten.

Hoe bereken je dan de RSI?

De RSI wordt aangegeven in een getal tussen de 0 en 100 en heeft betrekking over een periode van veertien dagen. Daarvoor wordt de volgende formule gehanteerd: RSI=100-100/(1+RS). RS geldt dan als de gemiddelde winst in opwaartse perioden tijdens veertien dagen, gedeeld door het gemiddelde verlies van dalingsperioden gedurende de 14 twee weken.

Wat betekent de uitkomst van de RSI?

Is er sprake van een score van 70 of meer? Dan is sprake van overwaardering van het aandeel of de index. Er zal dan waarschijnlijk binnenkort een corrigerende daling in prijs plaatsvinden. In jargon wordt dit ‘overbought’ genoemd. Is de score 30 of lager, dan is dit een indicatie van een ondergewaardeerde toestand die een trendverandering of correctieprijs omkering naar de bovenkant signaleert. Mocht dat het geval zijn, dan is de bodem bereikt.

Heeft de RSI ook een nadeel?

Met de RSI voorspel je dus aan de hand van de historische koersen het toekomstige verloop van de koers. Het is echter zo dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst.

Check eerst de brokers

Wil je ook aandelen kopen? Dan doe je een beroep op brokers. Je kunt hun voorwaarden hier alvast vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave