S&P 500

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Staat een bedrijf met de aandelen in de S&P 500, dan zit het wel snor. Zo denken althans de meeste mensen over een notering in de S&P 500. Maar klopt dat beeld en is het goed dat aandelen in deze index opgenomen zijn? Je leest er hier op de kennisbank van allesoveraandelen.com alles over.

Veel gestelde vragen over S&P 500

Wat is nou precies de S&P 500?

De S&P 500 is een Amerikaanse aandelenindex die vooral door de zeer brede samenstelling een zeer betrouwbaar beeld geeft van de ontwikkelingen die gaande zijn op de Amerikaanse aandelenmarkt. Op de aandelenindex vind je de 500 grootste Amerikaanse bedrijven, gemeten naar de marktkapitalisatie. De index wordt steeds samengesteld door kredietbeoordelaars van het gezaghebbende Standard & Poor’s. Hoewel de Dow Jones Industrial Average bekender is, wordt de S&P index meer door beleggers gebruikt. De aandelenindex geldt als een onderdeel van de Index of Leading Economic Indications van het United States Department of Commerce.

Wie stelt nou precies de S&P 500 index samen?

De index wordt opgesteld door het S&P Index Committee. In dit gezelschap bevinden zich economen en analisten van Standard en Poor’s. Bij de samenstelling van de aandelenindex geldt dat de Index Committee Policy leidend is. Die moet er steeds voor zorgen dat de index op een onafhankelijke en objectieve manier tot stand komt.

Welke aandelen kunnen een positie bemachtigen op de S&P 500?

Op de aandelenindex wordt alleen plek ingeruimd voor Amerikaanse bedrijven die zijn opgenomen in de New York Stock Exchange, de American Stock Exchange of de Nasdaq. De American Stock Exchange ging in 2008 overigens op in de NYSE. Aandelen krijgen een positie op de aandelenindex op basis van marktkapitalisatie, de mate van verhandelbaarheid of het hebben van een belangrijke positie in ene bepaalde branche.

Vergelijk hier alvast de brokers

Mocht je aandelen willen kopen, dan krijg je altijd te maken met brokers, makelaars in aandelen. Je kunt hier alvast de voorwaarden die ze hanteren met elkaar vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave