Voting en engagement

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Het wemelt in de beleggingswereld van de Engelse termen. Een daarvan is voting en engagement. Wat dat precies is, leggen we hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com uit.

Veel gestelde vragen over voting en engagement

Hoe kun je de term voting en engagement precies omschrijven?

Voting en engagement zijn manieren om als duurzaam belegger invloed uit te oefenen op ondernemingen. Het is bijvoorbeeld stemmen tijdens een aandeelhoudersvergadering (voting) en in gesprek gaan met de top van een bedrijf (engagement). Ook uitsluiting is een manier om invloed uit te oefenen op het beleid van een onderneming.

Wat is het verschil tussen voting en engagement en uitsluiting

Uitsluiting is een meer ingrijpende manier om invloed te krijgen op de duurzame bedrijfsvoering van een bedrijf. In tegenstelling tot uitsluiting, blijf je bij voting en entertainment wel in bedrijven beleggen. Dat is bij uitsluiting dus niet aan de orde. Vaak worden genoemde manieren aangewend om ondernemingen te bewegen om overgegaan tot duurzamer gedrag.

Lukt het om als kleinere belegger altijd om invloed uit te oefenen?

Nee, zeker niet als kleine belegger niet. Je kunt een stem uitbrengen tijdens een aandeelhoudersvergadering uiteraard, dat hoeft echter niet veel zoden aan de dijk te zetten. Wil je in het kader van engagement in gesprek met een bedrijf, dan zal je dit als kleine belegger vaak niet lukken. Door je aan te sluiten bij een grote, professionele partij met dezelfde opvattingen heb je meer kans. Want zeker grotere bedrijven gaan alleen met grotere partijen in gesprek.

Aandelen kopen? Vergelijk hier de brokers!

Wil je aandelen kopen, dan krijg je altijd te maken met brokers. Je kunt hun voorwaarden hier met elkaar vergelijken.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave