AAA

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wie zich in de beleggingswereld en in de handel in aandelen begeeft, die stuit vroeg of laat op de term AAA. Dit staat voor de Triple A kwalificatie. Deze kwalificatie moet de kredietwaardigheid van een bedrijf of een land aangeven. De aanduiding AAA vertelt dat de kredietwaardigheid van een land of een bedrijf maximaal is. Van een dergelijke onderneming kun je dus ook prima aandelen kopen. Nederland heeft op dit moment de (Triple) A status. Er is dus ruimte voor verbetering. Wat betekent AAA? Je leest hier het antwoord.

Veelgestelde vragen over AAA

Wat betekent AAA?

De beoordelingen van aandelen en andere beleggingsinstrumenten lopen van A naar D. In vrijwel alle gevallen worden landen en bedrijven beoordeeld door Moody’s en Standard en Poors. Deze gezaghebbende beoordelaars wordt wel eens teveel macht in de schoenen geschoven. Omdat de bedrijven zo gerespecteerd zijn en er zoveel waarde wordt gehecht aan hun beoordeling, krijgen landen en bedrijven bij een negatieve beoordeling vaak te maken met extra (nare) gevolgen en komen daardoor extra in de problemen. Komen deze beoordelaars namelijk met een slechte beoordeling, dan trekken vaak veel partijen de handen van een land of bedrijf af. Dat kan voor dalende beurskoersen zorgen en zelfs voor de ondergang van een bedrijf.

Hoe komt een beoordeling van aandelen tot stand?

Overigens moeten bedrijven en landen zelf een beoordeling aanvragen. Sterker nog; de bedrijven die een beoordeling aanvragen, draaien ook bij een negatieve beoordeling zelf voor de kosten op. Voor landen geldt dat overigens niet. Een beoordeling AAA staat niet vast overigens. De beoordelingen kunnen namelijk tussentijds worden aangepast. Uiteraard komt een beoordeling nooit zomaar uit de lucht vallen. Vaak speelt er een vraagstuk over een lening en buigen de beoordelaars zich over de vraag of een land of een bedrijf ook in staat is om de lening af te betalen.

Waar staat AAA voor?

AAA staat dus voor maximale kredietwaardigheid. Het is een aanbeveling om zaken te doen met een bedrijf of land dat deze status heeft. Wil je aandelen van een bedrijf met een AAA status. Dan doe je altijd een beroep op brokers. Je kunt ze hier met elkaar vergelijken.

Beleggen in AAA aandelen of fondsen?

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave