Problemen in Europa beïnvloeden aandelenkoers Wall Street

De aanhoudende problemen in Europa en de situatie rondom Cyprus hebben grote gevolgen voor de aandelenkoersen op Wall Street. Cyprus zal een deel van de steun die zij krijgt vanuit de EU zelf moeten betalen. Dit zal gebeuren d.m.v. een heffing voor alle spaarders die een bedrag van meer dan 100.000 euro op de noodlijdende banken hebben staan. Een mogelijkheid die volgens Jeroen Dijsselbloem ook in andere landen toegepast kan worden.
Uitspraken Jeroen Dijsselbloem stoten beleggers tegen het verkeerde been

Na de uitspraak van Dijsselbloem was er meteen een sterke daling te zien in de aandelenkoersen op Wall Street. Een dergelijke uitspraak is natuurlijk funest voor het vertrouwen van beleggers. Het is dan ook niet wonderbaarlijk dat vooral de aandelen in Amerikaanse banken het meest zakten op Wall Street. Aan het einde van de dag stonden de koersen van Morgan Stanley, Citigroup en Bank of America ca. 1 – 1.8% lager.

Beurs Wall Street daalt met 0.4% – 0.5%

De Maandag begon nog zo goed. De opvattingen van Dijsselbloem, met name de uitspraak omtrent het besluit om beleggers verantwoordelijk te stellen voor het beleggen in risicovolle banken, schoten aandeelhouders in het verkeerde keelgat. De Dow-Jones index strandde op 14.439 punten en dus 0.5% lager. De Nasdaq stond op het einde van de dag op 3234 punten, 0.4% lager. Ook de S&P zakte met 0.4% en bleef staan op 1551 punten.

Dell grootste winnaar van de dag: Aandelen stijgen met 2.7%

De grootste winnaar van Maandag was computerfabrikant Dell. Dell verkeert al een aantal maanden in zwaar weer. Vandaag maakte de fabrikant echter bekend een serieus bod te hebben gekregen van een groep investeerders. Maar ook voormalig CEO Michael Dell heeft interesse om zijn oude bedrijf terug te kopen. De grote belangstelling voor het bedrijf schept vertrouwen.

In de IT branche was Facebook opnieuw één van de grote verliezers. Aandelen Facebook zakten met 2.3% nadat bekend werd gemaakt dat Facebook bedrijven moet compenseren voor de dramatische entree op de beurs. De grootste verliezer was echter BlackBerry. Het Aandeel BlackBerry zakte met 4% nadat Goldman Sachs haar waardering voor het aandeel had verlaagd.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie