Meevallende data VS zorgt voor opleving beurzen

Opleving beurzen

Door meevallende macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten was er woensdag sprake van een opleving op de Europese beurzen. De handel werd gesteund door meevallende cijfers over met name de Amerikaanse woningmarkt. De maand januari laat namelijk zien dat het aantal voorlopige koopcontracten sterker is gestegen dan economen voorzien hadden, en daarbij komt dat de afname van een maand eerder veel minder scherp was dan in eerste instantie was gemeld.

Er blijft echter sprake van een terughoudendheid onder de beleggers, ondanks opleving beurzen, in verband met de uitslag van de Italiaanse verkiezingen van gisteren en de koersval die daarop volgde. Dinsdag zakte de Italiaanse beurs namelijk bijna 5 procent door de dreigende politieke impasse in het land. De Italiaanse overheid was woensdag genoodzaakt een aanzienlijk hogere rente te bieden om langlopende leningen aan de man te brengen door de onzekere politieke toekomst van het land.

Aandelen Imtech

In Amsterdam werden beleggers opnieuw opgeschrikt door een claimemissie van het toekomstig AEX-fonds Imtech. Krap een uur voor de slotbel noteerde de AEX-index in Amsterdam 0,5 procent hoger op 336,86 punten. De beurs in London won 0,5 procent, de beurs in Frankfurt won 0,7 procent en de MidKap klom 0,4 procent tot 538,40 punten. Dankzij een flinke koerswinst van EADS steeg de hoofdindex in Parijs 1,5 procent. De hoofdindex in Milaan ging 1,2 procent omhoog.

Imtech was de grootste daler in de MidKap met een min van 9,1 procent. Dit bedrijf zal na herweging op 15 maart promoveren naar de AEX. Deze technische dienstverlener heeft te maken met grotere problemen in Duitsland en Polen dan verwacht en wil 500 miljoen euro ophalen via een claimemissie. Volgens analisten zal er veel tijd nodig zijn om het vertrouwen te herstellen na de verwonderlijke ontwikkelingen bij dit bedrijf.

Profiteren van opleving beurzen door zelf te beleggen? Kies hieronder de beste en goedkoopste broker. Vraag een gratis informatiepakket of maak een gratis account aan:

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie