Topman WeTransfer weg na uitblijven IPO

Topman WeTransfer weg na uitblijven IPO. Want Gordon Willoughby vertrekt definitief als topman bij de specialist bin he versturen van digitale bestanden.  Dit is een aantal maanden nadat de beursgang van WeTransfer mislukte. Volgens de vertrekkende topman heeft zijn vertrek echter niets te maken met het mislukken van de beursgang.

Topman WeTransfer weg na uitblijven IPO, terugkeer naar Engeland

Willboughby trad vijf jaar geleden aan als topman bij WeTransfer. Hij wil nu echter terug naar het Verenigd Koninkrijk, terug naar zijn familie. ‘Mijn kinderen gaan studeren en mijn moeder is ondertussen 92 jaar oud. Daarom ga ik graag terug naar Engeland’, liet de scheidend topman weten.

Amsterdamse Damrak

Om de volatiele marktsituatie zette WeTransfer uiteindelijk een laatste streep door de geplande beursgang. Van WeTransfer maken elke maand 87 miljoen mensen gebruik. Het was de bedoeling dat de aandelen WeTransfer voor een bedrag tussen de 17,50 euro en 20,50 euro verkocht zouden worden.  De aandelen zouden verkocht worden op het Amsterdamse Damrak.

Puur persoonlijke redenen voor vertrek

‘Mijn vertrek heeft niets te maken met het mislukken van de beursgang’, haastte Willoughby te melden. ‘Het zijn puur persoonlijke redenen die hieraan ten grondslag liggen. Ik blijf ook achter de beslissing staan om de IPO te annuleren.’ Overigens zou WeTransfer nog steeds wel een beursgang in het achterhoofd hebben. Het bedrijf is sterk winstgevend en groeit nog steeds volop. Bekend uit de cijfers is dat WeTransfer in 2019 9,8 miljoen euro winst wist te maken en dat het bedrijf in 2021 de eerste keer de magische omzetgrens van 100 miljoen euro wist te doorbreken.

Vergelijk de brokers hier op AllesOverAandelen.com

Ondertussen is de opvolger al bekend Het gaat om de 37-jarige Duitser Alexander Vassilev, die nu al technologiedirecteur is bij het bedrijf. Hij werd door Willoughby een aantal jaren geleden weggehaald bij Joyn, specialist in digitale spaarkaarten.  Wil jij ook aandelen kopen?  Dan krijg je altijd te maken met brokers. Omdat ze verschillende tarieven en voorwaarden hanteren, is het goed deze brokers eerst goed met elkaar te vergelijken. Dat kun je prima doen hier op AllesOverAandelen.com.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie