Olievoorraad daalt, omzet Just Eat Takeaway stijgt sterk

voorraad ruwe olie daalt

En dat in een week tijd. De voorraad ruwe olie in de Verenigde Staten daalde in zeven dagen met liefst 3,2 miljoen vaten tot in totaal 482,2 miljoen vaten.  Er was wel gerekend op ene daling overigens, maar dan van 1,9 miljoen vaten. Verder sloten de Europese beurzen licht in de plus en maakt JustEat Takeaway indruk in het vierde kwartaal.

Daling voorraad ruwe olie, voorraad benzine stijgt

In Amerika daalde de voorraad ruwe olie, maar nam de voorraad benzine toe tot in totaal 245,5 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel stegen verder naar 163,2 miljoen stuks. Dat was een stijging van 4,8 miljoen.  Er was gerekend op een kleinere stijging van 2,1 miljoen vaten en voor benzine 1,9 miljoen vaten voor stookolie en diesel.  Ook de capaciteit van de raffinaderijen steeg, van 80,7 naar 82 procent. Er was met 80,7 procent stabiliteit verwacht.

Lichte plus voor Europese beurzen

De Europese beurzen konden vandaag terugzien op een dag met winst, al was die dan gering.  De Stoxx Europe 600, de Duitse DAXX en de Britse FTSE 100 stegen gedrieën met 0,1 procent. Het Franse CAC 40 steeg iets meer, met 0,2 procent.

Indrukwekkende ordergroei JustEat Takeaway

Dan nog over Just Eat Takeaway. Uit de kwartaalcijfers bleek een forse groei van het aantal orders, vooral vanwege de hernieuwde lockdowns. De Britse tak steeg gigantisch met 387 procent. Gek genoeg sloot  het aandeel van de maaltijdbemiddelaar vandaag 4 procent lager. Dit had echter te maken met een tegenvallende EBITDA-marge. Om die reden verloor ook concurrent Delivery Hero op de Duitse beurs bijna 4 procent.

Wil je in aandelen? Check dan hier alvast de brokers.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie