Vrouwen zijn beter in beleggen

Vrouwen zijn beter in beleggen. Dat zegt althans Saskia Klep, CEO van de Saxo Bank. Ze zegt dat dit vooral te maken heeft met het feit dat vrouwen minder snel afgeleid zijn en bovendien minder last hebben van ‘hebberigheid’. Ook Klep benadrukt dat kennis van zaken wel belangrijk is, ongeacht of je man of vrouw bent.  Hier op AllesOverAandelen.com kun je alles lezen over beleggen, brokers en beurskoersen. Doe er je voordeel mee, of je nou man of vrouw bent.

Vrouwen zijn beter in beleggen, ze zijn minder snel afgeleid

Volgens Klep was beleggen lange tijd niet echt iets voor vrouwen. Dat had onder meer te maken dat vrouwen zeker in ons land vaker in deeltijd werken en daardoor minder verdienen. Daardoor is er ook minder geld beschikbaar om te beleggen. Klep noemt daarbij ook het feit dat vrouwen doorgaans minder verdienen dan mannen, ook al bekleden ze dezelfde functie.  Verder heerste het adagium dat om te beleggen altijd veel geld, veel tijd en veel kennis noodzakelijk was.

Geen specialist in cijfertjes te zijn

Klep ziet echter een trend en merkt dat een nieuwe en jonge generatie vrouwen begint met beleggen. Ze hebben zich laten overtuigen dat je ook met kleinere bedragen kunt beginnen met beleggen. Ook ontdekken ze dat de beleggingswereld allesbehalve een kille wereld is en dat het leuk is om in aandelen te gaan. ‘Vrouwen hebben in de gaten dat  beleggen een manier is om financiële onafhankelijkheid te creëren. Verder beseffen ze dat kennis van de termen noodzakelijk is. Je heft beslist geen specialist in cijfertjes te zijn.

Minder last van hebberigheid

Ondertussen is de CEO van de Saxo Bank er van overtuigd dat vrouwen betere beleggers zijn. ‘Ze laten zich minder snel afleiden en zeker niet door korte termijn ontwikkelingen. Ze zijn onder gevoelig voor verleidingen en hebben bovendien minder last van hebberigheid.”

Wil jij als vrouw ook in aandelen? Dan krijg je altijd te maken met brokers. En die kun je hier alvast met elkaar vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie