Zelfs doemdenker Marc Faber is positief over aandelen

Marc Faber positief over aandelen

Momenteel zijn we massaal positief over aandelen. Dat het de goede kant opgaat met aandelen kan iedereen op zijn klompen aanvoelen, maar dat zelfs doemdenker Marc Faber op een nieuwsjaarsconferentie die deze week plaatsvond positief over aandelen zou zijn had niemand kunnen verwachten. Nu is positief misschien een groot woord, maar het begin is er.

Faber is één van de grootste pessimisten als het om aandelen gaat, en daar heeft hij zo zijn redenen voor. Toch maakte hij in het Noorse fondsenhuis SKAGEN duidelijk waarom het juist gunstig kan zijn om aandelen te kopen. Hij was dus positief over aandelen. Althans, binnen de vergelijking die hij trok.

Beleggen in aandelen veiliger dan beleggen in obligaties

Waarom hij momenteel zo positief over aandelen denkt vertelde hij aan de hand van een anekdote. Hij gaat daarvoor terug naar het Duitsland van begin twintigste eeuw. Obligatiehouders verloren al hun geld bij het aanbreken van de Eerste Wereldoorlog. Vervolgens ging het enkele jaren heel goed, maar de depressie maakte daar een einde aan. Iedereen raakte opnieuw alles kwijt. Toen men net weer de tijd had gehad om enig geld in obligaties te steken, brak de Tweede Wereldoorlog aan. Weer iedereen alles kwijt.

Iedereen die in obligaties belegd had. De aandeelhouders hielden nog een aanzienlijk deel van hun belegging over. De huidige financiële crisis eist met name in Portugal en Griekenland zijn tol. Hoe kun je dan niet positief over aandelen zijn? Beleggen in aandelen bespaart je een hele hoop risico’s. Daarom zou iedereen er goed aan doen om in aandelen te beleggen in plaats van in obligaties en dus in het vervolg positief over aandelen te zijn.

Gesponserde tips: Zelf beleggen? Kies hieronder de beste en goedkoopste broker. Vraag een gratis informatiepakket of maak een gratis account aan:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie