Aandeel ABN Amro ook vandaag weer rood na bekend worden enorm verlies

klap op klap voor ABN Amro
Klap op klap voor ABN Amro

Het aandeel ABN Amro ook vandaag weer rood na bekend worden enorm verlies. Niemand die anders verwacht had, maar toch. De bank liet dinsdag weten dat het gedurende het eerste kwartaal van dit jaar  een verlies van 395 euro geleden had. Dat had vandaag dus nog nadrukkelijk invloed op de koers van het aandeel ABN Amro.

Aandeel ABN Amro ook vandaag weer rood; mogelijke fraude in Singapore

Het grote verlies van de bank had ook te maken het feit dat er 1,1 miljard euro opzij gezet moet worden voor leningen die waarschijnlijk niet terugbetaald worden. Deze leningen werden aangegaan door bedrijven die nu getroffen zijn door de gevolgen van het coronavirus. Bovendien moest geld opzij gezet worden vanwege twee bijzondere klantdossiers. Geruchten zeggen dat het zou gaan om mogelijke bankfraude bij de vestiging in Singapore.

De winst van de bank daalde naar 1,5 miljard euro

Ten opzichte van 2019 daalden de inkomsten met 3 procent naar 1,5 miljard euro. Dit heeft onder meer te maken met de geringe marge de gemaakt kon worden op uitgeleend geld. Ook de kosten die ABN Amro maakte vielen hoger uit. Voor elke die binnenkwam, werd liefst 67,6 eurocent kosten gemaakt. Een jaar eerder was dit nog ruim 58 cent. Werk aan de winkel dus voor de bank, die zeker aan de kostenkant de nodige stappen zal moeten maken.

Vandaag verloor het aandeel ABN Amro opnieuw en fors ook: 9,4 procent. De AEX sloot toch al lager, de Amsterdamse beurs leverde 1,59 procent in. Ook in aandelen. Lees je hier alvast in bij de beschikbare brokers:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie