Aandelen DE: verlaagde verwachtingen door DE

Verlaagde verwachtingen aandelen DE niet als verrassing

aandelen DEVolgens experts van SNS Securities en ING komt de verlaagde verwachting voor het gebroken boekjaar 2012/2013 van DE niet als een verrassing. Sinds eind vorig jaar een wisseling van de macht plaatsvond hing een bijstelling volgens hen al lang in de lucht. De verlaagde verwachting had meteen invloed op de aandelen DE. De beleggers reageerden namelijk niet positief op deze berichten van het voormalige Douwe Egberts; om 10.16 uur noteerde het aandeel DEMB 3,8 procent in de min op 8,75 euro.

Aandelen DE

Door o.a. de aanhoudende prijsdruk die heerst in West-Europa heeft DE Master Blenders 1753 de verwachtingen voor het lopende gebroken boekjaar verlaagd. Vooral in Nederland had het merk Senseo (het koffiezetapparaat met koffiepads dat in 2001 op de markt is gebracht) rond de feestdagenperiode geduchte concurrentie te verduren. Volgens DE ging deze handel beter in de landen Australië, Frankrijk en Spanje.DE gaat nu uit van een omzetgroei van tussen de 0 en 2 procent voor het lopende boekjaar 2012/2013. Eerder was de verwachting tussen de 3 en 5 procent. Ook is de verwachte winstmarge verlaagd; deze is aangepast van 150 tot 200 basispunten naar 100 tot 150 basispunten.

Toch waren volgens SNS de resultaten van het thee- en koffiebedrijf in de eerste helft van het gebroken boekjaar in lijn met de verwachtingen, en volgens ING zelfs beter dan verwacht. In de eerste zes maanden van het boekjaar 2012/2013 groeide de omzet namelijk met 2,3 procent tot 1,34 miljard euro, en er was een winststijging van 70 miljoen tot 92 miljoen euro. De reden dat het voormalige Douwe Egberts een gebroken boekjaar heeft, is dat het tot de zomer van 2012 deel uitmaakte van het Amerikaanse Sara Lee. Vanaf toen werd het weer verzelfstandigd en onder de naam DE Master Blenders 1753 naar de beurs gebracht.

Beleggen in aandelen DE of andere aandelen? Kies hieronder de beste en goedkoopste broker. Vraag een gratis informatiepakket of maak een gratis account aan:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie