Aandelen oliegigant BP gigantisch gedaald

BP zkomt met historisch zwakke cijfers
BP komt met historisch lage cijfers

Aandelen oliegigant BP gigantisch gedaald; het lijkt de opmaat naar een reeks bedroevende cijfers over het eerste kwartaal van de actieve oliegiganten. BP was de eerste oliereus die met de kwartaalcijfers kwam en die cijfers liegen er niet om. BP leed in het eerste kwartaal een verlies van 44,4 miljard dollar, een historisch verlies voor BP.

 

Aandelen oliegigant BP gigantisch gedaald; bedrijf kondigt doortastende acties aan

Daarmee daalde de onderliggende winst met liefst twee-derde in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019. BP meldde ook een daling van de omzet van 67,4 miljard dollar naar 59,5 miljard dollar. BP kondigde aan met doortastende acties te komen om het tijd te keren Er zal in de kosten gesneden worden en er zal 12 miljard minder geinvesteerd worden dan men in februari van dit jaar nog van plan was.

 

Nog 32 miljard dollar liquiditeit

BP heeft naar eigen zeggen nog 32 miljard liquiditeit en keerde bovendien wel dividend uit. Veel was dat niet, want de aandeelhouders kregen 10,5 dollarcent per aandeel uitgekeerd. Binnenkort worden meer cijfers verwacht, cijfers die veelal vergelijkbaar zullen zijn. Over olie gesproken; met de waarde van de aandelen Amerikaanse olie is het net als geldt voor de prijs van een vat ondertussen droevig gesteld. Opnieuw ligt de prijs van een vat Texas Intermediate onder de 11 dollar. In feit zou het voor de olieproducerende bedrijven rond de 40 dollar moeten liggen on een zeer bescheiden winst te kunnen maken.

Aandelen olie kopen of anderszins beleggen? Hier zie je in elk geval al een overzicht van de beschikbare brokers:

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie