Aandelen vliegtuigmaatschappijen in de verkoop wegens SARS geruchten

Aandelen vliegtuigmaatschappijen in de verkoop wegens SARS geruchten

De Europese handelsbeurzen beginnen vandaag rustig aan de nieuwe week. Na een zeer voortvarende week begint de handel in aandelen vandaag rustig. Beleggers houden momenteel de knip op de beurs en wachten eerst de nieuwe ontwikkelingen af.

De meest interessante beweging op de Europese beurzen vandaag waren de ontwikkelingen rondom de aandelen van luchtvaartmaatschappijen. Nadat vandaag bekend werd gemaakt dat er een nieuwe variant van het dodelijke SARS virus is ontdekt, deden de meeste beleggers hun aandelen van vliegmaatschappijen van de hand.

Zo zakten vandaag op de Europese beurzen de waarde van de volgende aandelen: Air France-KLM (-4%), IAG (ca. -2%) en Lufthansa (ca. -2%).

Welke aandelen deden het vandaag wel goed op de Europese beurzen?

Ondanks het feit dat het vandaag een rustige dag was op de Europese beurzen, waren er toch een aantal aandelen die wisten uit te blinken. Eén van deze aandelen was het aandeel van de Nederlandse bierbrouwer Heineken. Het aandeel van Heineken sloot vandaag met 0,8% winst af nadat bekend werd gemaakt dat de bierbrouwer een joint venture aangaat met de ABC, een lokale bierbrouwer uit Myanmar.

Het aandeel van ICT Automatisering steeg vandaag met maar liefst 8% nadat bekend werd gemaakt dat het bedrijf een samenwerking aangaat met het Duitse Siemens. Het is de bedoeling dat het automatisering bedrijf ondersteuning aan Siemens zal bieden voor een nieuw softwaresysteem.

Op de AEX was vandaag Randstad de grootste stijger onder de aandelen. Het aandeel van het uitzendbureau schoot vandaag met 2,4% omhoog. Op de kleinere beurzen was drukkerij Roto Smeets de grootste stijger. De waarde van het aandeel schoot met maar liefst 22% omhoog nadat de kwartaalcijfers bekend werden gemaakt.

In Londen was de platina producent Lonmin de grootste stijger. Het aandeel van Lonmin steeg met ca. 3% nadat bekend werd gemaakt dat het bedrijf in het eerste financiële halfjaar meer winst heeft behaald. Het bedrijf komt daarmee terug na een teleurstellend jaar met veel werkonderbrekingen.

Hoe hebben de Europese aandelen beurzen het eindelijk gedaan?

Hoe zijn de Europese handelsbeurzen uiteindelijk geeindigd? De AEX bleef vandaag staan op 361,12 punten. De Midkap boekte een winst van 0,2% en sloot af op 544,71 punten. Net als de AEX bleef de DAX in Frankfurt ongewijzigd. De CAC index sloot vandaag af met 0,2% winst en de beurs van London sloot met 0,1% winst af. De beurzen werden deels gedrukt door de massale verkoop van aandelen van luchtvaartmaatschappijen.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie