Europese aandelen schieten omhoog dankzij Chinese groei

Europese aandelen schieten omhoog dankzij Chinese groei

Opnieuw zijn over het algemeen de waarde van Europese aandelen vandaag gestegen. De Europese beurzen sloten vandaag overwegend in de plus af. De beurzen werden deels gestimulerd door positief nieuws uit China. De Chinese autoriteiten maakten bekend dat de afgelopen maand de Chinese export gegroeid is. Maar dat was niet de enige reden waarom vandaag aandelen in Europa in trek waren. Zoals verwacht werden er vandaag door een groot aantal beursgenoteerde bedrijven de kwartaalcijfers bekend gemaakt. Een groot deel van deze bedrijven maakte positieve resultaten bekend.

Europese aandelen doen het vandaag goed

Vandaag deden aandelen in Europa het dus opnieuw goed. De AEX stond aan het einde van de dag op 0,4% winst. De Amsterdamse beurs eindigde op een stand van 357,93 punten. De MidKap steeg vandaag naar 539,88 punten (0,3% winst). Maar ook de beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen sloten vandaag in de plus af. Vandaag was de grootste uitschieter van de aandelen de BinckBank. Het aandeel van de bank schoot met 8,2% omhoog nadat bekend werd gemaakt dat het Britse HSBC mogelijk interesse heeft in het overnemen van de BinckBank. Ook het aandeel ING steeg opnieuw. Dit keer met 3,1% nadat de kwartaalcijfers van de bank bekend werden gemaakt.

Aandelen kopen? Kies een broker:broker

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 5,9%! Er is geen minimum storting.
Actie! Stort € 5000,- en ontvang 3 gratis aandelen met een waarde tot $ 800,-. Gebruik de promocode WELCOME5 Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

WH Selfinvest
Zelf beleggen
Toegang tot 150 beurzen in 33 landen: kies voor zelf beleggen in aandelen, opties of ETF voor de laagst mogelijke commissie. Met uitmuntende klantenservice en gratis toegang tot signalen en kennis over beleggen.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Een groot deel van de stijgers onder de aandelen schoten omhoog nadat gunstige kwartaalcijfers bekend werden gemaakt. Zo ook het aandeel Henkel. Het Duitse bedrijf maakte bekend dat het bedrijf afgelopen kwartaal goed gedraaid heeft dankzij een grotere afzet buiten Europa.

Aandelen in Amerika stijgen ook nog steeds

Ook op Wall Street bleef de handel in aandelen gestaag doorgaan. De Dow Jones sloot vandaag af op 15.105,12 punten (een winst van 0,3% winst). De S&P 500 boekte een winst van 0,4% en sloot af op 1.632,69 punten. De grootste stijger was echter de Nasdaq beurs. De technologiebeurs sloot af op 3.413,27 punten en behaalde een winst van 0,5%.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie