Aandelen Wall Street en Europa opnieuw in de lift

Aandelen Wall Street

Vorige week hebben de beurzen op Wall Street ontzettend goed gedaan en zelfs een aantal records verbroken. Even leek het erop dat deze positieve ontwikkeling abrupt zou eindigen. Alle drie de beurzen sloten gisteren met verlies af. Maar vandaag zette Wall Street opnieuw haar opmars voort. Verrassend genoeg hebben de Europese beurzen vandaag ook goede zaken gedaan. Er heerste vandaag onder de beleggers een positieve stemming.
Aandelen zorgverzekeraars stijgen na schrappen bezuinigingen.

Op de Dow Jones waren het vooral de zorgverzekeraars die hun aandelen zagen stijgen. De grootste stijger was UnitedHealth. De aandelen van de zorgverzekeraar gingen met 5% omhoog nadat de Amerikaanse regering heeft aangegeven minder te willen bezuinigen op de gezondsheidzorg.

De Amerikaanse telecom providers Verizon en AT&T zagen hun aandelen respectievelijk met 0.3% en 0.9% stijgen. Er gaan geruchten rond dat de providers samen een bod hebben uitgebracht op Vodafone nadat laatstgenoemde heeft aangegeven uit de Amerikaanse markt willen stappen.

Er kwam vanuit de Amerikaanse autobranche ook positief nieuws. Afgelopen Maart werden er opnieuw meer auto’s in de VS verkocht. Door de aanhoudende positieve cijfers stegen de aandelen van General Motors en Ford met respectievelijk 1% en 2%.

Europese aandelenbeurzen schieten omhoog na positieve cijfers VS

De euforie in Wall Street heeft ook Europa bereikt. De positieve economische ontwikkelingen in de VS en de overnamegeruchten van het Britse Vodafone hebben ervoor gezorgd dat de beurzen in Europa vandaag hoger zijn afgesloten.

De AEX sloot vandaag af op 352,50 punten; een winst van 1,3%. De MidKap index sloot af op 530,62 punten en behaalde een winst van 0.7%. De belangrijkste beurzen in Frankfurt, Parijs en London boekten vandaag ook winst.

In de VS sloot de Dow Jones vandaag af op 14662,01; een winst van 0.61%. Ook de twee andere belangrijke beurzen, de Nasdaq en de S&P 500 sloten op af op winst. Nasdaq sloot vandaag af op 3254,86 punten en behaalde een winst van 0.48%. S&P 500 behaalde een wins van 0.52% en sloot af op 1570,25 punten. Beleggers hebben alle reden om opgelucht adem te halen nu de beurzen na het paasweekeinde in de plus staan.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie