Beleggers verzilveren winsten na teleurstellende resultaten Amerikaanse industrie

Wall Street stapt deze week af van het overweldigende optimisme van afgelopen week. Vandaag werd door financieel adviesbureau IMS de inkoopmanagersindex van de maand Maart bekend gemaakt.

De index viel beduidend lager uit dan verwacht. In de maand Februari schoot de index nog omhoog. Afgelopen maand is de index van 54,2% naar 51,3% gezakt. Beleggers in Amerikaanse aandelen kozen eieren voor hun geld.

Beurzen Wall Street sluiten af met verlies

De laatste negatieve berichten uit de Verenigde Staten weerklinken in de beurzen op Wall Street. De Dow Jones index stond halverwege de dag op 14.543 punten; een daling van 0.2%. De S&P index daalde halverwege de dag met 0.6% en stond op 1.559 punten. De Nasdaq index stond zelfs op een gegeven moment op 1.1% verlies.

Aan het einde van de dag waren deze verliezen deels goed gemaakt. De Dow Jones sloot vandaag af op 14.578,54 punten (-0.04%), de S&P 500 op punten 1.562,17 (-0.45%) en de Nasdaq op punten 3.267,52 (-0.87%).

Japanse industrie onder druk; Chinese productie stijgt

Uit het buitenland kwamen verschillende geluiden. Vanuit Japan kwamen meer negatieve berichten over de industrie. De Japanse industrie is opnieuw gekrompen.

De laatste cijfers van de industrie in China zijn echter veelbelovend. Waar eerder werd gesteld dat de groei van de Chinese economie zal verdampen, geven de cijfers een ander beeld. Volgens deze cijfers zal de productieactiviteit van het land toenemen.

Er kwamen ook positieve cijfers over de Amerikaanse economie naar buiten. Zo hebben Amerikanen de afgelopen maand 1.2% meer uitgegeven in de bouwsector. Economen hadden niet voorspeld dat deze sector zo rap zou groeien.

Winnaars en verliezers van vandaag

Wat waren vandaag de grote winnnars en verliezers van de beurzen? De grote winnaar van vandaag was Tesla Motors. De aandelen van de autofabrikant die zich specialiseert in elektrische auto’s schoten omhoog met 16%. Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf wist Tesla Motors een kwartaalwinst te boeken.

De grote verliezer van vandaag was Apple. Aandelen Apple gingen opnieuw onderuit nadat CEO Tim Cook publiekelijk zijn excuses aanbood aan Chinese consumenten vanwege een gebrekkige dienstverlening voor de Chinese markt.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 5,9%! Er is geen minimum storting.
Actie! Stort € 5000,- en ontvang 3 gratis aandelen met een waarde tot $ 800,-. Gebruik de promocode WELCOME5 Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

WH Selfinvest
Zelf beleggen
Toegang tot 150 beurzen in 33 landen: kies voor zelf beleggen in aandelen, opties of ETF voor de laagst mogelijke commissie. Met uitmuntende klantenservice en gratis toegang tot signalen en kennis over beleggen.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie