Aandelenkoersen zakken: beleggers zien de toekomst somber in

Beleggers zien de toekomst somber in

Vandaag was een pessimistische dag op de beurs. Zowel in Europa als Amerika zakten de aandelenkoersen. De aanleiding hiervoor is het vertrouwen van de beleggers in de herstel van de wereldeconomie. Momenteel is er weinig vertrouwen in dat de economie in de nabije toekomst zich zal herstellen.

Beleggen? Tip: Kies de beste en goedkoopste broker

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Aandelenkoersen Wall Street en Europese beurzen onderuit

De beurzen in Europa zakten vandaag verder weg. Ook de beurzen op Wall Street, die gisteren nog met winst afsloten, sloten vandaag met stevige verliezen af. De Dow Jones zakte met 0.9% en sloot af op 14.618,59 punten. Ook de S&P 500 en Nasdaq sloten met verlies af. De beurzen verloren respectievelijk 1,4% en 1,8% en sloten af op 1.552,01 en 3204,67 punten. In Europa was het niet veel anders. De Europese aandelenbeurzen incasseerden opnieuw flinke klappen. De AEX ging met 1.4% onderuit en sloot af op 340,84. De MidKap stond aan het einde van de dag op 1,1% verlies en daalde tot 517,04. De andere Europese beurzen sloten ook af met gemiddeld 1,7% verlies.

Grootste verliezers van vandaag op de aandelenbeurzen

Op de Europese beurzen deden opnieuw de staalbedrijven het slecht. Aandelen ArcelorMittal en Aperam zakten met gemiddeld 3,5%. Dankzij een afwaardering van zakenbank Goldman Sachs verloor Randstad Uitzendbureau vandaag 4,3%. Aandelen Tesco zakten met 4% nadat het concern bekend maakte dat de tak Fresh & Easy opgeheven werd. Op de Amerikaanse aandelenbeurzen waren Apple en Bank of America de grootste verliezers. Beleggers verloren het vertrouwen in Apple nadat Cirrus Logic haar voorraadcijfers bekend maakte. Hieruit kon uit worden geconcludeerd dat er minder iPhone 5 toestellen verscheept waren dan verwacht. Aandelen Bank of America zakten met 4,7% ondanks de goede kwartaalcijfers. De bank had haar winst verviervoudigd. Beleggers waren echter niet overtuigd door het totaal plaatje. Ook Goldman Sachs en JPMorgan Chase leverden vandaag in.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie