Europese aandelenbeurzen in de min, Wall Street weer omhoog

Europese aandelenbeurzen in de min, Wall Street weer omhoog

De aandelenbeurzen vertellen vandaag twee verschillende verhalen. De Europese handelsbeurzen sloten vandaag massaal in de min. Dit terwijl Wall Street haar verliezen van gisteren deels heeft goed gemaakt. Maandag kwam er een eind aan de voortkabbelende winst van Wall Street. De effectenbeurzen incasseerden een flinke klap en stonden aan het eind van de dag op ca. 3% verlies. Vandaag verliep het op Wall Street wat beter. De Europese beurzen. Dit ondanks de schrikwekkende gebeurtenissen in Boston. De Europese aandelenbeurzen werden vandaag vooral beïnvloed het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten. Uit een onderzoek blijkt dat het vertrouwen in de Duitse economie flink gedaald is. Duitsland is één van de belangrijkste landen voor de economie van Europa.

Beleggen? Tip: Kies de beste en goedkoopste broker

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Gunstige macrocijfers voeden vertrouwen beleggers

De aandelenkoersen van Wall Street gingen vandaag in de plus dankzij positief nieuws over de Amerikaanse economie. Afgelopen maand nam het aantal huizen in aanbouw met 7% toe. Dit is de grootste waargenomen stijging in ca. 5 jaar. Daarnaast nam de industriële productie afgelopen maand toe met 0.4%. Analisten hadden een toename van 0,2% voorspeld. De grote winnaars van Wall Street waren vandaag Coca Cola en Johnson & Johnson. De kwartaalcijfers van het frisdrank concern waren gunstiger dan verwacht. Aandelen Coca Cola stegen vandaag met 5,7%. De winst per aandeel Johnson & Johnson nam afgelopen kwartaal onverwachts toe. Hierdoor stegen de aandelen van Johnson & Johnson met 2%.

Aandelen Imtech in de lift

Op de Europese beurzen deden Imtech en Danone goede zaken. Aandelen Imtech schoten vandaag, zonder aanleiding, met 5.7% omhoog. Het levensmiddelenbedrijf Danone bracht vandaag gunstige kwartaalcijfers naar buiten. Aandelen Danone stegen op de beurs van Parijs met 2,2%

Uiteindelijke stand aandelenbeurzen

Wall Street schoot vandaag weer in de plus na de slechtste dag van het jaar. De Dow Jones eindigde vandaag op 14.756,78 punten; een winst van 1,1%. S&P ging met 1,4% omhoog en sloot af op 1.574,57 punten. Ook Nasdaq sloot af met winst. De beurs eindigde na een winst van 1,5% op 3.264,63 punten. In de Europese aandelenmarkten ging het vandaag er minder goed aan toe. De AEX daalde licht en sloot af op 345,79 punten – een verlies van 0,2%. Ook de MidKap leverde 0,5% in en sloot af op 522,63 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs sloten af met gemiddeld 0,7% verlies.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie