Opnieuw een slechte dag voor de wereldwijde aandelenmarkt

Opnieuw een slechte dag voor de wereldwijde aandelenmarkt

Vandaag was opnieuw een slechte dag voor de aandelenmarkt. Dit keer was het vooral teleurstellend nieuws vanuit de Verenigde Staten die de beurzen drukten. Vandaag kwamen nieuwe feiten over de Amerikaanse economie naar buiten die ondersteunen dat het herstel van de economie van het land wellicht uitblijft. Daarnaast wachten beleggers liever af tot morgen. Morgen zullen de kwartaalcijfers van o.a. Google, IBM en Microsoft naar buiten worden gebracht. De aandelenkoersen op Wall Street sloten vandaag opnieuw in de min af. De AEX beurs bleef vandaag constant. De aandelenkoersen van de andere Europese beurzen daalden licht.

Beleggen? Tip: Kies de beste en goedkoopste broker

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Uitstel herstel Amerikaanse economie drukt aandelenbeurzen

De Verenigde Staten speelde vandaag een grote rol op de beurzen. Vandaag werd slecht nieuws over de economie van het land naar buiten gebracht. Het indexcijfer van leidende economische factoren is afgelopen maand, tegen verwachting in, gedaald. Ook de cijfers van het aantal uitkeringsaanvragen van vorige week zijn berekend. Het aantal aanvragen is na een periode van dalingen vorige week weer gestegen. Het nieuws uit Amerika had ook invloed op de Europese beurzen. Alhoewel er vandaag geen teleurstellende cijfers of feiten vanuit Europa naar buiten werden gebracht. daalden de Europese aandelenkoersen licht vanwege de berichtgeving uit de Verenigde Staten.

Slechte omzetcijfers nekken aandelen Nokia

Op de Europese beurzen was vandaag Nokia de grote verliezer. Het bedrijf maakte vandaag haar kwartaalcijfers bekend. Het Finse concern zette een kwartaalomzet van 5,85 miljard euro neer. Een groot bedrag maar voor het Finse bedrijf opnieuw een veel lagere omzet dan verwacht. Aandelen Nokia zakten dan ook met 8%. Ook Akzo Nobel deed het vandaag niet goed op de beurs. Aandelen Akzo Nobel daalden 3.3%. De aanhoudende economische crisis in Europa drukt de winst en omzet van het bedrijf. Analisten verwachten geen verbetering in de situatie van het bedrijf in de nabije toekomst.

Uiteindelijke stand Wall Street en Europese aandelenbeurzen

De beurzen op Wall Street sloten vandaag allen met verlies af. De Dow Jones zakte 0,6% en sloot af op 14.537,14 punten. De S&P 500 leverde 0,7% in en sloot af op 1.546,61 punten. De Nasdaq sloot na 1.2% verlies af op 3.166,36 punten. De AEX bleef vandaag staan op 340,72 punten. De MidKap ging zelfs omhoog naar 518,53 punten. Andere aandelenbeurzen in Europa sloten echter af op verlies alhoewel de verliezen niet heel groot waren.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie