AEX is bezig aan fantastisch jaar met stijging van 27 procent

De AEX is bezig aan fantastisch jaar met nu al een stijging van 27 procent. Deze cijfers maken van de AEX op dit moment één van de beste presterende beurzen ter wereld. Onlangs doorbrak de AEX voor de eerste keer de magische grens van 800 punten. Ook die mijlpaal laat zien dat het meer dan uitstekend gaat met de AEX. Voor het overige heeft het doorbreken van de 800 punten grens niet zo heel veel om het lijf overigens. Niemand die daar een boterham meer om kan eten in elk geval.

AEX is bezig aan fantastisch jaar, magische grens van 800 punten werd al doorbroeken

De AEX bestaat uit de 25 grootste Nederlandse aandelen en vanaf de start van dit jaar blijft de AEX maar stijgen. Het bereiken van de 800 punten was wat dat betreft een fraaie weerspiegeling van 2021 tot zover. Er was steeds sprake van een stijgende lijn en de verwachting is dat die opwaartse lijn nog wel even aan zal houden. Met 800 punten vestigde de AEX dus een nieuw record. Dat is echter niets meer dan zoiets als een papieren tijger, voor de beleggers zegt dat verder namelijk niets. Zij vinden het leuk, maar meer ook niet. De beleggers maken zich liever druk over de procentuele stijging en daling van hun aandelen in vergelijking met de referentieperiode die ze belangrijk vinden. Van een recordscore van 800 punten kunnen beleggers niet eten.

De aandelen en het toekennen van punten

Hoe de AEX aan zoveel punten komt en hoe die punten toegekend worden?  De bedrijven die onderdeel uitmaken van de AEX krijgen allemaal een waarde toegekend. Die waarde is de prijs van het aandeel vermenigvuldigd met het aantal uitstaande aandelen. Heb je tien aandelen en kost een aandeel 5 euro, dan is dus sprake van een waarde van 50 euro. Binnen de AEX heb je ook een behoorlijk onderscheid tussen de aandelen. Op basis van de waarde van een bedrijf worden of meer of minder aandelen van een bedrijf in de graadmeter opgenomen.

Records vooral leuk voor in de boeken

Zo kan het ene bedrijf binnen de AEX 5 procent van de graadmeter uitmaken en kan een andere onderneming 15 procent van de index beslaan. Als je het gewicht vermenigvuldigd met de koers van het aandeel, dan is de uitkomst het aantal punten dat een aandeel heeft. En zo kun je met alle aandelen samen dus op een score van 800 uitkomen. Ondertussen hopt de AEX verder te stijgen en nieuwe records te vestigen. Niemand die daar echter financieel direct beter van wordt. Het is leuk voor in de boeken vooral.

Wil jij aandelen kopen? Dan doe je een beroep op de brokers. En die brokers kun je hier met elkaar vergelijken.

Omschrijving  

FXFlat: Goedkoper Aandelen kopen voor beginnende en ervaren beleggers
Zelf beleggen
FXFlat is al 20 jaar een populaire en betrouwbare broker! Kies voor wereldwijd handelen in Aandelen, ETF, Opties en Futures tegen gunstige voorwaarden via het prijswinnende en professionele handelsplatform. De gratis te bereiken klantenservice van FXFlat staat voor je klaar om je te helpen. Starten met Aandelen: Open een rekening in slechts enkele minuten!
Lees meer, klik hier!

of bekijk tarieven


eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 180,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico.

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Start nu met voordelig beleggen! Nu Gratis rekening openen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


BUX Zero
Zelf beleggen
BUX Zero maakt het mogelijk om aandelen en ETF te kopen zonder commissie! Download de app en start vandaag: Nu Gratis Aandeel!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck Zelf Beleggen
Zelf beleggen
Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom 24 door Freedom Finance is het mogelijk om als eerste in te stappen. Bij de beursgang kan de prijs met tientallen en zelfs honderden procenten omhoogschieten. Open een gratis rekening en profiteer als eerste van beursgangen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Binck Fundcoach
Met Binck Fundcoach kan je zelf bouwen aan je vermogen voor later met beleggingsfondsen en ETF's.
Vraag het informatiepakket aan: eerste 3 maanden geen servicefee!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

ABN AMRO Zelf Beleggen
Zelf beleggen
ABN AMRO biedt voor de geïnteresseerde belegger de mogelijkheid om voor lage kosten en met behulp van tools & expertise zelf te beleggen in aandelen, ETF's en beleggingsfondsen.Open gratis rekening. Nog geen ABN AMRO klant? Ook in 10 min. geregeld!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

ABN AMRO Begeleid Beleggen
Laten beleggen
Een makkelijke en slimme manier van beleggen: de experts van ABN AMRO helpen je met het kiezen van een strategie en nemen het werk uit handen.Open gratis rekening. Nog geen ABN AMRO klant? Ook in 10 min. geregeld!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laten Beleggen Binck Forward
Binck Forward
Laten beleggen
Starten met je geld laten beleggen? Dat kan vanaf elk bedrag met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten.
Open eenvoudig een rekening: Nu tot € 400,- startgeld cadeau!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in aandelen en obligaties met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie