Amsterdamse AEX gaat net boven de 500 weekend in

Aandeel ABN Amro weer in de min
Aandeel ABN Amro weer in de min

Dat was een narrow escape voor de AEX, vrijdagmiddag. Door een stijging van 0,3 procent eindigde het  uiteindelijk net iets boven de 500 punten, op 500,31 punten om precies te zijn. De AMX won iets meer, 0,8 procent in totaliteit.. Aanvankelijk leek het prima te gaan op de Amsterdamse beursvloer, tot na het middaguur de negatieve berichten over de relatie tussen Amerika en China de kop weer  eens opstaken.

 

Amsterdamse AEX gaat net boven de 500 het weekend in; beurs weer gevoelig voor negatieve berichten relatie China-Amerika

De negatieve berichten betroffen dit keer dat Amerika zou trachten de aankoop van een partij halfgeleiders door Huawei te voorkomen.  Het zorgde er opnieuw voor dat het zeer pover was allemaal op de AEX. ABN Amro daalde fors en was wat dat betreft koploper. De bank leverde precies 3,4 procent in.  Ook Prosus ging in het rood het weekend in en verloor 2,6 procent. Er was ook al verlies voor Unibail Rodamco dat exact 2,1 procent inleverde.

BAM in het rood het weekend in

Basic Fit won, in de Midkap, liefst 4,7 procent en ook Eurocommercial deed prima zaken en boekte een winst van 3,1 procent. Verlichtingsreus Signify eindigde ook al in het groen en steeg  2,9 procent. BAM wist ook zo pal voor het weekend geen succes te boeken en verloor 3,2 procent. Ook verlies was er voor Fugro en Aperam. Bij de kleinere fondsen deed AMG van zich spreken met een prima stijging van 5,3 procent.  Ook ICT Group eindigde ruim in de plus met 4,8 procent. Onderaan? Daar bungelde Sif met 3 procent verlies. Dit nadat het koersdoel al door ING verlaagd was van 12 naar 9 euro. Het advies bleef overigens gewoon Houden.

Wil je ook in de aandelen en winstgevend beleggen? Dan krijg je te maken met brokers. Je kunt ze hier alvast met elkaar vergelijken:

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

 

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie