Beleggen in 2017? Ga voor aandelen!

Kiezen voor beleggen in aandelen in 2017?

beleggen in aandelen 2-17 trumpAls je geld ter beschikking hebt om mee te sparen of om mee te beleggen is het verstandig om goed rond te kijken over de mogelijkheden. Wat betreft het jaar 2017 is het inleggen van geld op een spaarrekening eigenlijk nutteloos. De banken blijven de rentes op spaarrekeningen verlagen en de verwachting is dat hier de komende tijd geen verandering in zal komen. Ook wat betreft obligaties is de huidige trend niet bepaald positief te noemen. Als je op zoek bent naar een leuke manier om jouw kapitaal te vergroten is het beleggen in obligaties met een rente die ver onder het historisch laagste niveau ligt, momenteel niet aan te raden.

Ondanks de donkere vooruitzichten wat betreft de rente op het sparen en de winst van het beleggen in obligaties is er toch een lichtpuntje. De experts op financieel gebied zijn het er grotendeels over eens dat je in het jaar 2017 het best kunt overwegen te gaan beleggen in aandelen. Sterker nog, met het beleggen in aandelen kun je dit jaar daadwerkelijk voordeel behalen.

De voordelen van het kiezen voor aandelen in 2017

Wereldwijd is er op dit moment een gezonde trend om te kiezen voor het beleggen in aandelen. Hierdoor is er veel keuze wat betreft het doen van beleggingen op deze manier. De voornaamste reden voor deze keuze is het feit dat de rentestanden aanzienlijk laag zijn. Ook blijkt dat de groei van bedrijven over de hele wereld weer aantrekt. De winst en dus ook de omzet van bedrijven groeit weer. Hierdoor is het kiezen voor het beleggen in aandelen een relatief veilige keuze. Beleggen blijft natuurlijk altijd tot op zekere mate een gok.

Veel Nederlandse beleggers maken de keuze om te beleggen in aandelen van Amerikaanse of Japanse bedrijven. De Japanse export is aanzienlijk gegroeid, mede door de zwakke Yen. De economie in Aziatische landen heeft hierdoor een boost gekregen en Japanse exporteurs varen hier wel bij. De koersen van Amerikaanse bedrijven staan veelal op een recordhoogte. Trump is immers van plan om de vennootschapsbelasting aanzienlijk te verlagen. Hierdoor wordt het klimaat voor Amerikaanse bedrijven weer gunstig. Het resultaat is dat veel Amerikaanse bedrijven zich ook weer daadwerkelijk in de Verenigde Staten gaan vestigen. Dit geldt met name voor bedrijven die handelen in geneesmiddelen, de bouw, energie en verzekeringen.

Kiezen voor aandelen in 2017

Kortom, het kiezen voor aandelen van bedrijven op de Amerikaanse markt is één van de voordelen van de verrassende winst van Trump. Hier kun jij je voordeel mee doen wat betreft het beleggen van jouw geld.

Bij Binck kun je snel en eenvoudig starten met het zelf beleggen. Deze bank geeft je veel informatie en een complete BeleggingsBox met een totale waarde van 500 Euro, wanneer je klant wordt. Meer informatie over beleggen bij Binck >

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie