Beleggers Wall Street nog steeds onzeker over Europa

Europa heeft vandaag op Wall Street opnieuw voor een lichte daling gezorgd. Alhoewel vandaag de banken in Cyprus weer open gingen, was het dit keer Italië dat roet in het eten gooide. Hoewel in Italië de banken niet op springen staan, verkeert de Italiaanse politiek in een patstelling. En in zo’n periode zullen beleggers sneller afhaken.

Demissionair premier Mario Monti heeft er een steeds grotere kluif aan om het land te besturen. Sinds de verkiezingen van afgelopen januari is Italië er nog steeds niet in geslaagd om een kabinet te vormen.

De nieuwe ontwikkelingen van de politieke crisis in Italië hadden de nodige impact. De Dow Jones zakte een half uur voor het sluiten van de beurs met 0.2%. De S&P 500 sloot af op 1.563 punten en de Nasdaq klom met 0.1%.

Beleggers laten aandelen Cliffs Natural Resources massaal vallen

De grootste verliezen waren zichtbaar bij onder meer de bankaandelen. Zo zakte JPMorgan Chase met 1.7% en Citigroup met ca. 1%. Ook Apple kreeg een tik. Het aandeel Apple zakte met 2% nadat bekend werd gemaakt dat het bedrijf dit kwartaal minder winst heeft gemaakt dan verwacht.

De grootste uitglijder op de beurs was echter Cliffs Natural Resources. Vanwege een overschot aan ijzererts is de winst van het bedrijf aanzienlijk gezakt. Beleggers dumpen hun aandelen van de ijzererts producent dan ook massaal.

Waarde euro ten opzichte van de dollar opnieuw gedaald

De aanhoudende problemen in ‘Europa’ beïnvloeden niet alleen de aandelen van Europese bedrijven. Ook de waarde van de Euro staat opnieuw onder druk. De Euro is inmiddels gezakt naar 1,2770 dollar. De afgelopen maanden was de Euro weer bezig aan een opmars.

In de Verenigde Staten nam men in de maand februari een daling van het aantal huisverkopen waar. Analisten geven echter aan dat er nog geen reden tot zorg is. In de maand januari lag het aantal huisverkopen ongekend hoog en er zijn nog geen tekenen dat de Amerikaanse huizencrisis zich zal herhalen.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie