Cannabis aandelen zijn populairder dan Apple aandelen

Ja je leest het goed, de Cannabis aandelen gaan harder op de beurs dan de aandelen van het populaire merk Apple. Dat je überhaupt al aandelen in Cannabis kan bezitten roept bij velen misschien nog wel wat vraagtekens op, maar dat de aandelen in cannabis ook nog eens immens populair zijn lijkt helemaal bizar.

cannabis aandelen
Cannabis aandelen populair

Waarom zijn de aandelen cannabis zo populair?

Het produceren en verkopen van wiet, marihuana of cannabis is in steeds meer landen toegestaan. Denk hierbij naast recreatief gebruik ook aan het gebruik van cannabis voor medische doeleinden. Vooral dit medische gebruik neemt de laatste jaren behoorlijk toe. En deze toenemende vraag zorgt logischerwijs weer voor stijgende beurskoersen.

Aandelen in cannabis zijn vooral populair onder jongeren

Het blijkt dat vooral jonge beleggers interesse hebben in cannabis aandelen. Jongeren geboren tussen 1980 en 1995 zijn actief aan het handelen in cannabis aandelen, dit blijkt uit de gegevens van beursapp Robinhood. Het gaat dan om de Aurora cannabisaandelen van een Canadese cannabis producent. Ruim een kwart miljoen van de Aurora aandelen in cannabis is in bezit van de jonge Robinhood gebruikers. Nadat marihuana in oktober 2018 officieel werd gelegaliseerd in Canada is het bedrijf naar de beurs gegaan en heeft sindsdien een enorme groei gekend. Zelfs het populaire technologiebedrijf Apple, welke lange tijd op nummer 1 stond in de beursapp, is inmiddels ingehaald door de cannabis aandelen van Aurora.

Hebben cannabis aandelen de toekomst?

Door de toenemende legalisatie van cannabis in meerdere landen, waaronder ook Noord-Amerika, zal de groei voorlopig nog wel even aanhouden. Maar vergeet niet dat dit niet per se ‘nieuwe’ markten zijn, maar vaak ook markten die nu gelegaliseerd zijn en dat voorheen niet waren. De grootste groei van cannabisgebruik zit hem, naast medisch en recreatief gebruik, ook nog in een derde categorie; de zogenoemde ‘wellness’ categorie. Bestanddelen van cannabis zoals CBD worden toegevoegd aan voedingsmiddelen als frisdrank. Deze stoffen zijn niet-psychoactief, maar bieden wel bepaalde voordelen. Het is vooral deze markt waar cannabis producenten een grote groei zien in de toekomst.

Zelf cannabis aandelen kopen?

Ben je na dit verhaal enthousiast geworden en wil je zelf graag cannabis aandelen bezitten, lees je dan goed in of laat je informeren. Niet alle aandelen in cannabis hebben een groei doorgemaakt het afgelopen jaar. Sommigen zijn zelfs flink gedaald. Het zijn vooral de bedrijven die al aan de top staan die een flinke groei in aandelen hebben gemaakt.

Broker / AanbiederOmschrijvingActie 
Meer info >
Binck Zelf Beleggen
Zelf beleggen
Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!
Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenTop aandelen broker


Meer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in aandelen en obligaties met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Nu Gratis rekening openen >
Open gratis rekening! >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Meer info >
Binck Forward
Laten beleggen
Starten met je geld laten beleggen? Dat kan vanaf elk bedrag met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten.
Open eenvoudig een rekening: Nu tot € 400,- startgeld cadeau!
Open Gratis een rekening: Nu tot € 400,- startgeld cadeau!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Open een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenExporo: Beleggen in Vastgoed Aandelen
De Duitse marktleider Exporo maakt het nu ook in Nederland voor particuliere beleggers mogelijk om al vanaf € 1000,- vastgoed aandelen te kopen én te verkopen. Hierdoor kan je flexibel beleggen met vastgoed aandelen en mogelijk profiteren van een interessant rendement op de huuropbrengsten en waardevermeerdering van vastgoed. Vraag gratis informatie aan of start direct >
Start nu en ontvang € 100,- bonus bij een storting van € 1000,- of hoger >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Speak Your Mind

*