Cannabis aandelen zijn populairder dan Apple aandelen

Ja je leest het goed, de Cannabis aandelen gaan harder op de beurs dan de aandelen van het populaire merk Apple. Dat je überhaupt al aandelen in Cannabis kan bezitten roept bij velen misschien nog wel wat vraagtekens op, maar dat de aandelen in cannabis ook nog eens immens populair zijn lijkt helemaal bizar.

cannabis aandelen
Cannabis aandelen populair

Waarom zijn de aandelen cannabis zo populair?

Het produceren en verkopen van wiet, marihuana of cannabis is in steeds meer landen toegestaan. Denk hierbij naast recreatief gebruik ook aan het gebruik van cannabis voor medische doeleinden. Vooral dit medische gebruik neemt de laatste jaren behoorlijk toe. En deze toenemende vraag zorgt logischerwijs weer voor stijgende beurskoersen.

Aandelen in cannabis zijn vooral populair onder jongeren

Het blijkt dat vooral jonge beleggers interesse hebben in cannabis aandelen. Jongeren geboren tussen 1980 en 1995 zijn actief aan het handelen in cannabis aandelen, dit blijkt uit de gegevens van beursapp Robinhood. Het gaat dan om de Aurora cannabisaandelen van een Canadese cannabis producent. Ruim een kwart miljoen van de Aurora aandelen in cannabis is in bezit van de jonge Robinhood gebruikers. Nadat marihuana in oktober 2018 officieel werd gelegaliseerd in Canada is het bedrijf naar de beurs gegaan en heeft sindsdien een enorme groei gekend. Zelfs het populaire technologiebedrijf Apple, welke lange tijd op nummer 1 stond in de beursapp, is inmiddels ingehaald door de cannabis aandelen van Aurora.

Hebben cannabis aandelen de toekomst?

Door de toenemende legalisatie van cannabis in meerdere landen, waaronder ook Noord-Amerika, zal de groei voorlopig nog wel even aanhouden. Maar vergeet niet dat dit niet per se ‘nieuwe’ markten zijn, maar vaak ook markten die nu gelegaliseerd zijn en dat voorheen niet waren. De grootste groei van cannabisgebruik zit hem, naast medisch en recreatief gebruik, ook nog in een derde categorie; de zogenoemde ‘wellness’ categorie. Bestanddelen van cannabis zoals CBD worden toegevoegd aan voedingsmiddelen als frisdrank. Deze stoffen zijn niet-psychoactief, maar bieden wel bepaalde voordelen. Het is vooral deze markt waar cannabis producenten een grote groei zien in de toekomst.

Zelf cannabis aandelen kopen?

Ben je na dit verhaal enthousiast geworden en wil je zelf graag cannabis aandelen bezitten, lees je dan goed in of laat je informeren. Niet alle aandelen in cannabis hebben een groei doorgemaakt het afgelopen jaar. Sommigen zijn zelfs flink gedaald. Het zijn vooral de bedrijven die al aan de top staan die een flinke groei in aandelen hebben gemaakt.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
5/5 - (13 stemmen)
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie