China Mobile gaat na rechtszaak opnieuw naar de beurs

China Mobile gaat na rechtszaak opnieuw naar de beurs.  De beursgang is ene rechtstreeks gevolg van een verloren rechtszaak van het telecombedrijf, een rechtszaak die het overigens samen met een aantal concurrenten verloor.  Het is de bedoeling dat met de beursgang een bedrag van 7,6 miljard dollar opgehaald wordt.

China Mobile gaat na rechtszaak opnieuw naar de beurs in Sjanghai

China Mobile zag de beursgang in New York in rook opgaan nadat een rechtszaak verloren werd. Het is Amerikanen voortaan verboden om in Chinese aandelen te beleggen van Chinese bedrijven die gelieerd zijn met  het Chinese militaire apparaat.  Behalve China Mobile verloren ook de China Telecom Group en China Unicorn de rechtszaak.

China Mobile wil rond de 8 miljard dollar ophalen met beursgang

Eerder dit jaar haalde China Mobile al een bedrag van 7 miljard dollar op met een notering op de beurs in Sjanghai. Het plan is nu om opnieuw 845,7 miljoen aandelen op de markt te brengenen dat voor een rijs van omgerekend 8 euro per aandeel. Het moet in totaal een bedrag opleveren van  rond de 8 miljard euro.

De grootste aanbieder van mobiele telefonie in China

China Mobile is de grootste aanbieder van mobiele telefonie in China.  Het heeft zo rond de 900 miljoen klanten en bekleedde in 2020 de 65e plaats op de ranglijst met daarop de grootte bedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft een marktaandeel van rond de 70 procent in China op het gebied van mobiele telefonie. Het bedrijf is overigens alleen in eigen land actief.

Vergelijk eerst de brokers met elkaar op tarieven en voorwaarden

Voor je aandelen China Mobile gaat kopen doe je er goed aan de brokers met elkaar te vergelijken. Dit vanwege de verschillende tarieven en voorwaarden die ze aanbieden. Je kunt de brokers om die reden her met elkaar vergelijken.

{table id=1/]

 

 

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie