Top 5 beste dividend aandelen van Nederland in 2022

Dat steeds meer mensen in aandelen gaan, is amper nog verwonderlijk. Het heeft zeker te maken met de zeer lage rentes die banken nog te bieden hebben. Daardoor zoeken steeds meer mensen naar manieren om nog wel rendement te maken op hun spaargeld. Logisch dat ze hun heil zoeken in aandelen, al kleeft er aan beleggen uiteraard ook een risico. We stellen hier de vijf beste dividend aandelen van ons land nader aan je voor die waarschijnlijk in 2022 ook een prima rendement kunnen opleveren. Goed om te weten: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

De beste vijf dividend aandelen van Nederland

Wanneer je gaat beleggen in aandelen, kun je kiezen voor aandelen waarvan je verwacht dat de koersen zullen gaan stijgen. Wanneer jij de aandelen op tijd verkoopt, kun je een leuk rendement scoren op je ingelegde geld. Je kunt echter ook kiezen voor dividend beleggen. Je kiest dan voor aandelen van bedrijven doe doorgaans een mooi dividend rendement kunnen bieden. Als het gaat om dividend beleggen dan kun je dus geld verdienen zonder dat je de aandelen van de hand hoeft te doen. Bij dividend beleggen krijg je als aandeelhouder een deel van de winst die een bedrijf maakt uitgekeerd. De rest van de winst blijft vervolgens in de onderneming en kan aangewend worden om het bedrijf verder te laten groeien. We zetten hier de vijf beste dividend aandelen van ons land op een rij.

Succesvol beleggen? Bekijk de mogelijkheden bij Freedom24 >

#1 Aandelen PostNL

PostNL keert gemiddeld 8 procent dividend uit en bekleedt daardoor de eerste plaats in deze top vijf. Vanuit historisch perspectief kan deze onderneming een prima dividend beleid toegeschreven worden. Zeker de pakketbezorging heeft door de uitbraak van Covid-19 een enorme boost gekregen. Het is bekend dat PostNL wat betreft het dividend een pay-out ratio van tussen de zeventig en negentig procent van het totaalresultaat aan dividend uitkeert. Dat doet de onderneming twee keer per jaar. Eind april wordt het jaar dividend uitgekeerd en halverwege het jaar wordt een zogenaamd interim-dividend uitgekeerd. Dat is vaak een derde deel van het dividend van het voorgaande jaar. Prognoses voor 2022 verklappen dat er in dit jaar een dividend van tussen de 8 en de 9,4 procent uitgekeerd zal worden.

#2 Aandelen SBM Offshore

SBM Offshore is hét bedrijf waarin mensen vooral investeren vanwege dividend. De koers staat al jaren op een gelijk niveau. Wat betreft dividend is het echter best verstandig om voor SBM Offshore te kiezen. SBM Offshore gaat elk jaar opnieuw van een pay-out ratio van tussen de 25 en de 25 procent. Dit is het percentage van de aangepaste winst. Je krijgt dividend elk jaar in april uitbetaald. In 2020 bedroeg het dividend 0,7439 euro per aandeel. Dit was een stijging van rond de 10 procent ten opzichte van een jaar eerder.

#3 Aandelen Randstad

Randstad wordt een cyclisch bedrijf genoemd. Dat betekent dat de onderneming mega gevoelig is voor economische ontwikkelingen. Dit is nadrukkelijk ook af te lezen aan de koersen van een aandeel Randstad en dit zie je ook terug als je kijkt naar het uitgekeerde dividend. Er zijn jaren dat er in het geheel geen dividend uitgekeerd wordt, is er echter sprake van een goed jaar, dan is meteen ook sprake van een uitstekend rendement. Kijken we naar 2021 bijvoorbeeld, dan werd zowel in maart een dividend van 1,62 uitgekeerd en volgde later nog eens een speciaal dividend met dezelfde waarde.

#4 Aandelen NN Group

De NN Group staat bekend als en is ook gewoon de grootste verzekeraar van ons land. Kijken we naar het dividend van dit bedrijf, dan kun je die omschrijven als houdbaar en voorspelbaar. De NN Group keert twee keer per jaar dividend uit. Kijken we naar 2021, dan werd er één keer 1,47 euro en één keer 0,93 euro uitgekeerd. Het pay-out ratio ligt ergens tussen de 40 en de 50 procent van de gemaakte nettowinst van de onderneming. Wat betreft het dividend heb je nog wat te kiezen ook. Je kunt kiezen voor geld maar kunt ook kiezen voor aandelen. NN Group heeft nadrukkelijk de intentie om het dividend jaarlijks ets te laten groeien. Over 2021 was het dividend rond de 5,4 procent.

# Aandelen ASR

ASR is ook al een grote Nederlandse verzekeraar en sluit de top 5 wat betreft de meest aantrekkelijke dividend aandelen af. Het pay-out ratio van ASR ligt tussen de 45 en 55 procent en het bedrijf heeft de intentie om het dividend steeds licht te laten groeien. In 2021 werd het slotdividend uitgereikt van ASR met 1,28 euro. In augustus van dat jaar werd nog eens een interim dividend uitgekeerd van 0,82 euro per aandeel. Daardoor komt het gemiddelde rendement op 5,4 procent te liggen.

Kies voor Freedom24

Freedom 24 door Freedom Finance

Als je plannen hebt om te gaan beleggen, dan kun je prima zaken doen met Freedom24, het online portaal en een project van Freedom Finance Europe. Freedom Holding Corp (het moederbedrijf van Freedom Finance Europe) met 103 operationele kantoren in tien landen (en een marktkapitalisatie van ongeveer $ 4 miljard). Freedom24 maakt beleggen in aandelen, ETF’s en obligaties voor iedereen mogelijk. Je kunt eveneens beleggen in de beursintroducties van zowel Amerikaanse als Europese bedrijven.

Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van kapitaalverlies in.

5/5 - (6 stemmen)

Plaats een reactie