De groeiende populariteit van ETF’s

de groeiende populariteit van ETF's

Mail van een lezer. Of wij hem kunnen vertellen wat nou precies ETF’s zijn, want dat was hem niet geheel duidelijk. En hij wilde zich er toch graag in verdiepen omdat hij om zich heen hoort dat ETF’s ‘het goed doen’. Lees hier over de groeiende populariteit van ETF’s, Exchanged Traded Funds.

De groeiende populariteit van ETF’s

Je kunt handelen in aandelen, maar ook in ETF en schatkistcertificaten.  Ze worden gewoon verhandeld op de beurzen. Verschil met een aandeel dat zich richt op een enkel bedrijf, volg je met ETF’s een index, een grondstof, een mandje met effecten of obligaties. Beleggen in ETF’s  maakt het mogelijk om met een investering betrokken te raken bij een gehele sector of index.

Gespecialiseerde fondsen meest winstgevend

De groeiende populariteit van ETF’s zie je nadrukkelijk terug bij de gespecialiseerde fondsen. Er zijn zo rond de 1300 ETF’s op de markt en er zijn nog enkele honderden  in de maak. Van die ETF’s zijn een aantal geïndexeerd met een diverse groep van niet-verwante sectoren. De S&P 500 is hier een mooi voorbeeld van. Je ziet ook steeds meer ETF’s die een reeks specifieke sectoren volgen. Gebleken is dat de gespecialiseerde fondsen in de ETF-sector het meest winstgevend zijn. Door de smalle focus kunnen beleggers op een grotere terend inzetten en dus niet op de prestaties van een enkel bedrijf. De handel in ETF’s is overigens wel vergelijkbaar met die in aandelen.

Ook als je wilt handelen in ETF’s doe je een beroep op brokers. Je kunt ze hier alvast vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie