Drie dividend aandelen op een stormachtige beurs

In tijden van marktturbulentie is één van de meest veilige beleggingen die in de zogenaamde ‘dividend aristocrats bedrijven’ die meer dan 25 opeenvolgende jaren consequent dividenden hebben betaald en verhoogd. Vandaag de dag behoren slechts 65 bedrijven nog tot deze exclusieve club. Hoewel veel dividend aristocraten geen hoog renderende beleggingen zijn, bieden ze hun aandeelhouders een gestage cashflow, zelfs in binnenlandse en wereldwijde economische crises. Wij van AllesOverAandelen.com hebben drie van de meest ondergewaardeerde dividend aristocraten voor jou geselecteerd. Doe er je voordeel mee!

Ontdek de voordelen van dividend aandelen met Freedom24 >

1. Polaris (PII. ONS)

Polaris is gespecialiseerd in de productie en verkoop van off road voertuigen met hoge capaciteit en van sneeuwscooters, motorfietsen en motorboten. In tegenstelling tot de meeste dividend aristocraten heeft het bedrijf zijn financiële maturiteit nog niet bereikt. De omzet is de afgelopen vijf jaar met gemiddeld 12,03% per jaar gegroeid. Tegelijkertijd gelooft het management dat de omzet de komende vijf jaar met gemiddeld tussen de 7 en 9 procent per jaar zal groeien en dat het klantenbestand de komende tien jaar met 50 procent kan groeien. Het snelst groeiende segment van het klantenbestand van Polars zijn millennials.

Financiële indicatoren Polaris

Naast omzetgroei handhaaft Polaris een hoog niveau van efficiëntie. In de meest recente verslagperiode bedroeg het rendement op activa (ROA) 8,38% en het rendement op eigen vermogen (ROE) 39,46%. Het bedrijf is in staat om een hoge winstgevendheid te behouden dankzij zijn sterke concurrentiepositie en leiderschap in zijn doelmarkten. Daarnaast heeft Polaris een sterke balans, met een netto schuld aan het einde van de laatste verslagperiode die de EBITDA voor 2021 met 1,86x overtreft en een rente dekkingsgraad van 21,4x. Twee jaar geleden verdiende Polaris zijn status als dividendaristocraat. Het bedrijf levert een dividendrendement van 2,57% met een payout ratio van 31,12%. Dividenden zijn echter niet het enige instrument dat Polaris gebruikt om aandeelhouders te belonen. Via terugkoop wil het management van het bedrijf het aantal aandelen de komende vijf jaar met minstens 10% verminderen. Wall Street analisten waarderen het aandeel op $ 130,88, wat een opwaarts potentieel van 30% impliceert.

2. V.F. Corporation (VFC. ONS)

V.F. Corporation is gespecialiseerd in de productie, marketing en de verkoop van merkkleding, schoeisel en aanverwante producten in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Het portfolio van het bedrijf omvat bekende merken zoals The North Face, Timberland, Vans en Supreme. In zijn lange geschiedenis heeft VFC 24 economische recessies, twee depressies, drie financiële crises, inflatie van -2,5% tot 20%, rentetarieven van 0% tot 20%, 11 bearmarkten en tientallen correcties en oplevingen overleefd. En toch blijft het bedrijf successen boeken!

Financiële indicatoren V.F Corporation

Ondanks verstoringen op korte termijn als gevolg van problemen met de toeleveringsketen en economische zwakte in China, geloven we dat VFS sneller zal groeien dan de meeste concurrenten en zijn merk herkenningsvoordeel op de langere termijn zal behouden. Als gevolg hiervan voorspelt het management dat de omzet de komende jaren met gemiddeld tussen de 7 en 8 procent zal groeien. VFS genereert meer dan $ 1 miljard per jaar aan vrije kasstroom op eigen vermogen en de kapitaaluitgaven hebben het afgelopen decennium gemiddeld slechts 2% van de omzet bedragen. Zo bouwt het bedrijf een aanzienlijke cashflow op om zijn merkenportfolio verder uit te breiden.

Redelijke schuldenlast

VFS heeft een redelijke schuldenlast: de netto schuld overtreft de EBITDA van 2021 met 5,2 keer en de EBIT is 11,2 keer hoger dan de rentelasten. VFC heeft een solide staat van dienst in het teruggeven van contant geld aan aandeelhouders. Het bedrijf heeft zijn dividend de afgelopen 50 jaar gestaag verhoogd. Het huidige rendement is 4,18%, met een payout ratio van 68,64%. Tegelijkertijd heeft het management zich ten doel gesteld om aandeelhouders de komende jaren een samengesteld rendement van 14%-16% te bieden door middel van dividenden en terugkoop. Het gemiddelde koersdoel van zakenbanken is $58,67, wat een groeipotentieel van 30,32% impliceert.

3. Walmart (WMT. ONS)

Walmart is een Amerikaans bedrijf dat ’s werelds grootste groot- en winkelketen exploiteert, daterend uit 1962. Het retailnetwerk van Walmart omvat meer dan 10.000 winkels in 27 landen. Ondanks dat het bedrijf de omzetverwachtingen van Wall Street versloeg, daalde het aandeel Walmart op 17 mei met 11,4%, wat de slechtste dag in de geschiedenis van het bedrijf was sinds Black Monday in 1987. De markt was teleurgesteld door de dalende winstgevendheid als gevolg van stijgende logistieke kosten en arbeidskosten.

Optimistisch over het bedrijf

Wij van AllesOverAandelen.com blijven echter optimistisch over het bedrijf. Walmart speelt ‘longshot’: het bedrijf wordt prijs meer concurrerend in het licht van de verwachte daling van de consumentenbestedingen. Walmart maakt wijselijk gebruik van macro-economische uitdagingen om zijn prijsvoorsprong op concurrenten te vergroten en zijn marktaandeel uit te breiden. We verwachten dat Walmart op middellange termijn weer winstgevend zal worden door stijgende kosten af te schuiven op consumenten.

Financiële indicatoren Walmart

Daarnaast heeft Walmart op de lange termijn verschillende groeifactoren: het e-commerce segment van het bedrijf groeit nog steeds en heeft een lage penetratiegraad. Daarnaast plant Flipkart India, waarin Walmart een belang van 75% heeft, een beursgang in 2022-2023, wat zou kunnen leiden tot een herwaardering van de aandelen van het bedrijf. Tenslotte heeft Walmart een sterke balans. Aan het einde van de laatste verslagperiode bedroeg de netto schuld $ 55 miljard, wat slechts 1,5 keer de EBITDA voor 2021 is. Ongeacht de marktomstandigheden zal de aandelenkoers worden ondersteund door dividenden, die het bedrijf sinds 1989 gestaag uitkeert. Het huidige rendement is 1,86%, met een payout ratio van 27,23%. Volgens de consensus op Wall Street is de reële marktwaarde van Walmart-aandelen $ 156,65, wat beleggers een opwaarts potentieel van 29,69% biedt.

Beleggen? Kies voor Freedom24.com!

Freedom24.com maakt investeren voor echt iedereen mogelijk. Met deze broker kunt u beleggen in ETF’s, aandelen en Amerikaanse opties, ook kunt u nieuwe aandelen kopen tegen hun initiële (IPO) prijs. Investeren via Freedom24.com is bovendien erg eenvoudig. Je hebt al binnen tien minuten een eigen account geopend namelijk. Met Freedom24.com kun je handelen op de grote Amerikaanse, Europese en Aziatische beurzen en dat tegen de beste voorwaarden in Europa.

Ontdek de voordelen van dividend aandelen met Freedom24 >

Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten brengen altijd het risico van kapitaalverlies met zich mee. Investeren in een IPO kan aanvullende beperkingen met zich meebrengen. De prognose of prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Dit is geen advies.

5/5 - (10 stemmen)
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie